avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neprezentare parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare parte vatamata

In situatia in care intr-un proces penal pentru o infractiune pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila partea vatamata, desi este citata legal, nu se prezinta la mai mult de 2 termene succesive, poate echivala aceasta atitudine cu o retragere a plangerii care sa duca la incetarea procesului penal?
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 20:49, 22 Noiembrie 2012
Nu poate.
"retragerea plangerii penale"- asa cum spuneti d-voastra se poate face in fata instantei de judecata prin declaratie personala - care se consemneaza in Incheierea de sedinta si devine autentica sau prin declaratie notariala- prezentata apoi in fata instantei de judecata.
Doar asa, altfel partea vatamata are pretentii in continuare
Daca nu se prezinta pierde procesul. Trebuie sa se prezinte la judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Martor- victima care nu se prezinta la proces fanitare fanitare Buna ziua. Exista o plangere penala formulata de o peroana minora. La aproximativ 8 luni de la aceasta plangere, se face o arestare si incepe urmarirea ... (vezi toată discuția)
Medierea in domeniul dreptului penal Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform legii, medierea se poate aplica şi în cazul infracţiunilor pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a ... (vezi toată discuția)