Buna ziua. Exista o plangere penala formulata de o peroana minora. La aproximativ 8 luni de la aceasta plangere, se face o arestare si incepe urmarirea penala,respectiv trimiterea in judecata. La proces minorul e reprezentat de parinti, pentru ca nu e de gasit. Intre timp, devine persoana majora, e citata persoana in continuare sa vina sa-si sustina declaratiile facute cu un an inainte,dar nu e de gasit..
Am gasit o formulare undeva cum ca ..daca e citata persoana (care e si parte vatamata) si nu se prezinta de 2 ori consecutiv la termenele de judecata, nu se mai considera a fi persoana vatamata.
E adevarat? exista ipoteza asta? Are vreun temei legal aceasta afirmatie a mea? Stie cineva ceva?
Art.284 indice 1 c.proc.pen care prevedea ca lipsa nejustificata a partii vatamate la 2 termene consecutive este considerata drept retragere a plangerii prealabile, a fost abrogat prin art.I pct.144 din Legea 356/2006.
Oricum, asa cum se arata de altfel si in textul de lege, acesta era aplicabil doar in cazul infractiunilor pentru care era necesara formularea unei plangeri prealabile a persoanei vatamate pentru punerea in miscare a actiunii penale.
Concluzie: nu are nici un temei legal afirmatia dvs.
Va multumesc pt raspuns..dar totusi nu exista nici o solutie de a ataca declaratia data de catre acea persoana? mai ales ca nu a venit sa o sustina in tribunal. si mai ales ca un alt martor, cand i s-a citit declaratia in instanta, a precizat ca ceea ce scrie pe declaratia citita de judecator,nu e ceea ce a semnat el la politie sau unde o fi dat declaratia..In consecinta,am cerut sa se audieze toti martorii din dosar care au dat declaratii,dar se pare ca nu se doreste..
Lovire
cipriang4s
buna seara!
in anul trecut 2009 luna a octombriebunica mea a fost lovita de un vecin pe proprietatea fiicei ei, a re un certificat medicolegal de 10-12 zile ... (vezi toată discuția)