avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru lovirea unei persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru lovirea unei persoane

Buna ziua! In cazul unei plangeri, la politie, din partea unei persoane, pentru lovire cu martori si zile de spitalizare, care sunt pasii ce urmeaza a se desfasura si perioada pentru incriminarea sau sustinerea nevinovatiei, persoanei incriminate?

Va multumesc! O zi buna!
O sa fiti chemat sa va audieze, intai audiaza martorii si persoana vatamata.
Voi fi citat in scris sau prin agenti de politie? Exista un termen fix in care victima isi poate retrage plangerea? Va multumesc, anticipat!
Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive, în cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile, banuiesc ca este vorba de loviri sau alte violente,art.193 c.p.
Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.
Suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Prima declaratie la politie.trebuie avocat? ContSters439834 ContSters439834 Buna ziua, Am fost chemat sa dau declaratie pentru ca am lovit o persoana. Am lovit-o pe victima , dar nimic grav , nicio spitalizare sau alte ... (vezi toată discuția)
Am lovit pe cineva Dragos2001 Dragos2001 Eu am 17 ani iar un copil de 13 m-a provocat,eu lovindu cu pumnul în zona obrazului,respectivul a mers la poliție iar eu am fost chemat astăzi pe 27.12 ... (vezi toată discuția)