avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Amenda.Societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Amenda.Societate in insolventa

Buna seara!

Societatea noastra se afla in insolventa din luna februarie 2012.Saptamana trecuta unul din depozitele noastre in care nu mai erau marfuri decat de maximum 4000 lei,a fost spart de niste hoti.Am primit amenda 2000 lei ca nu am asigurat paza necesara.Pe procesul verbal scrie ca o eventuala contestatie se face la unitatea emitenta a procesului verbal ,in 15 zile.Eu stiam ca se face la judecatorie si asa am vazut si prin discutiile de pe forum.As dori un sfat,daca se poate.Multumesc
Plangere impotriva procesului verbal de contraventie se poate formula in 15 zile de la comunicare, la instanta in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia, in speta de fata, la locul unde se afla depozitul. Trebuie citit cu atentie procesul verbal, intrucat in situatia in care nu este intocmit conform dispozitiilor in vigoare, acesta poate fi anulat cu usurinta in fata instantei. In concluzie, v-as sfatui sa consultati un avocat, pentru a verifica temeinicia si legalitatea procesului verbal intocmit, iar cu privire la modul de contestare, plangerea formulata se depune la instanta in a carei raza teritoriala se afla depozitul (fiind locul savarsirii contraventiei), in 15 zile de la comunicare (prima si ultima zi nu intra in calcul). Toate documentele, inclusiv plangerea, sa le pregatiti in 3 exemplare (unul pentru instanta, unul pentru comunicare catre organul care a emis procesul verbal de contraventie si unul sa va ramana dumneavoastra). Prin documente, ma refer la copii certificate pentru conformitate cu originalul de pe certificatul de inmatriculare al firmei, procesul verbal de contraventie, actul constitutiv al societatii, dovada proprietatii asupra depozitului, sentinta prin care a fost admisa cererea de deschidere a procedurii insolventei si alte documente pe care le considerati necesare (plangerea penala pentru furt, etc.). Aveti in vedere si faptul ca, in situatia in care vorbim de o instanta din Bucuresti, termenul de judecata va fi unul destul de indelungat (puteti formula cerere de preschimbare, conform art. 153 alin. 3 Cod de Procedura Civila). Tototata, plangerea suspenda executarea, astfel incat daca nu ati achitat amenda, pana la solutionarea irevocabila a plangerii, nu veti fi obligat la plata acesteia. In acest sens, trebuie sa obtineti un certificat de grefa de la instanta (pentru eliberare va trebuie cerere, taxa judiciara de timbru in cuantum de 1 leu si timbru judiciar de 0,15 bani) pe care sa il transmiteti la organul care a emis procesul verbal de contraventie (sfatul meu este sa va duceti personal cu o adresa de inaintare a certificatului de grefa catre conducerea institutiei, in 2 exemplare, pentru a va ramane si dumneavoastra dovada). Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)
Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)