avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului cu contract de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului cu contract de munca determinat

sotia a nascut pe 19 11 2012 si eu vreau sa intru in ccc cu data de 26 11 2012 si contractul meu se termina pe 01 01 2013 pot sa intru in concediu de crestere al copilului .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 23 Noiembrie 2012
Daca era o intrebare raspunsul este da, cu conditia sa aveti stagiul de cotizare de minim 12 luni anterioare nasterii copilului.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC nu trebuie sa aveti stagiu de cotizare ci in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora.

2. Daca sotia lucreaza si are dreptul sa beneficieze de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci veti putea intra in CCC dupa terminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. CIM pe perioada determinata va fi suspendat la data cand intrati in CCC dar va inceta de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii sale (01.01.2013).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters332201 ContSters332201 Poate sa ma la mureasca oare cineva?...pana in 19. 10. 2014 lucrez la o firma avand contract pe perioada nedeterminata, iar din 20.10.2014 lucrez la o alta ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)