avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bunica vs politie! Sau ghici ghicitoarea politiei! O ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bunica vs politie! Sau ghici ghicitoarea politiei! O bunica, doua bunici, trei bunici... multe bunici!

Acum un timp, un cetatean anuntase la politie disparitia sotiei si a fiicei lor.
Nu conteaza daca ea l-a parasit fara sa-i spuna, daca a fost rapita sau nu, daca a suferit un accident sau nu, daca se dorea o proba in privinta unui divort sau custodie, pur si simplu a fost anuntata o disparitie.

Priviti poza! ---> [ link extern ]
Raspunsul politiei il vedeti in poza.

Acum datele problemei:

Pe sotie o cheama sa zicem.. Ana.
Pe mama sotiei o cheama Maria.
Maria este recasatorita cu Ion.
Maria are o mama, Ion are o mama.
Prin urmare, aceste 2 mame sunt bunicile Anei.

Tatal Anei, pe nume Vasile este si el recasatorit cu Gheorghina.
Vasile si Gheorghina au mame, deci aceste 2 mame sunt bunicile Anei.
Deci Ana are 4 bunici.


Fetita, pe nume Mirabela, are ca bunica pe mama Anei, si pe mama lui Grigoras (cetateanul care le-a dat disparute).
Prin urmare fetita Mirabela are 2 bunici.

Concluzie:
Ana are 4 bunici.
Mirabela are 2 bunici.
In total sunt 6 bunici, iar raspunsul politiei este "sotia dumneavoastra se afla impreuna cu fiica la bunica ei" dupa cum se poate vedea si in poza.

Ghicitoare: La care dintre bunici se afla sotia Ana cu fetita Mirabela? La bunicile Anei, sau la bunicile fetitei? Sunt 6 bunici, oare la care dintre ele s-a referit politia?
Raspuns: Numai prealuminatul si inteligentul geniu neinteles, comisar sef de politie stie raspunsul.

p.s. Excludeti bunica din partea lui Grigoras, daca se aflau la mama lui Grigoras, acesta ar fi stiut si nu le-ar fi dat disparute. Pana aici e bine, cetateanul a reusit sa excluda o varianta din 6. De aici incolo il puteti ajuta sa gaseasca varianta buna din cele 5? :))

p.p.s. De prisos sa adaug ca cetateanul a mers la toate bunicile existente, plus alte bunici, vitrege si nevitrege, ca sa acopere marja de eroare, dar nu le-a gasit nicaieri, si intorcandu-se la politie, raspunsul a fost "vi s-a comunicat raspunsul politiei, pentru o noua sesizare va rugam formulati alta declaratie". De asemenea de prisos sa adaug ca nici Protectia Copilului, nici alta institutie nu a putut sa faca ancheta, deoarece nu se stia la care bunica de la ce adresa sa inceapa.

Nota* Nestiind ce considera politia ca este o bunica, cetateanul a trebuit sa verifice si bunicile vitrege, pentru ca, stiti si voi, cu politia nu se stie niciodata.
Cel mai recent răspuns: c_mircea , utilizator 00:25, 26 Noiembrie 2012
Tipic romanesc!Dezinteresul fata de problemele noastre este la cote maxime!:magic:
Ati gresit la calcul.:slap:
Atat timp cat cele doua pot fi la oricare dintre bunici ( Ana, Maria, Ion , Gheorghina, Mirabela si nu in ultimul rand Grigoras), as merge pe formula matematica binomul lui Newton, pentru gasirea rangului celui mai mare termen din dezvoltarea (a + b)la puterea n.
Cu siguranta nu a cautat peste tot!
Ceea ce pot spune cu siguranta, este ca daca persoana care a reclamat disparitia nu este ruda cu cele doua (poate chiar bunic) , nu putea sa faca reclamatia pentru ca politia nu ar fi luat-o in considerare...
Asadar il vom scadea din calcul pe Grigoras cu cele doua bunici ale lui, impreuna cu cele patru potentiale bunici.
:coffee:

Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
Herra_, utilizator
varianta fara pretentii de exigente calcul

A) Daca interpretam: "sotia se afla impreuna cu fiica la bunica ei" ca fiind vorba de bunica Mirabelei si excludem bunici sau alte rude din partea lui Grigoras la care daca erau nu s-ar mai fi depus plangerea pt. ca el stia de ele, ar fi variantele:
-la mama Anei (adica la Maria), care e bunica buna e Mirabelei,
sau la Gherghina ori alte posibile mame vitrege cu ar putea fi recasatorit Vasile, tatal Anei.
Deci nr. bunicilor (fem. )a Mirabelei e 1+N(r) unde N(r) repr. de cate ori s-ar fi putut recasatori Vasile cu Gherghina sau cu alte femei.


B) Daca interpretam " bunica ei " ca fiind bunica pt Ana, e vorba de strabunicile Mirabelei (luate tot numai din partea Anei). Aici intra la bunici bune pt. Ana atat mama Marie cat si mama lui Vasile , deci odata 2,
la care se adauga nr. de bunici vitrege, posibile sotii ale tatalui Mariei inafara de mama ei buna ( sa le notam B.v1)
si posibile sotii ale tatalui lui Vasile inafara de mama buna a lui Vasile ( sa le notam cu B.v2)


Nu punem la socoteala de ex. mama Gherginei sau a altor posibile sotii ale lui Vasile ca "bunica" pt Ana pt ca si aici ar fi varianta mama buna pt Ghergina sau posibile mame vitrege ....si la fel pt celelalte posibile sotii ale lui Vasile . La fel ar fi mame bune sau vitrege pt Ion dar acestia nu au leg. directa cu Ana si ar incarca schema.
Deci bunicile Anei ar fi: 2 +Bv1+Bv2.


In total Ana si Mirabela pot fi la: 1+N(r) +2+Bv1+Bv2.


Nu stiu de cate ori putea fi casatorit fiecare personaj din poveste !!!




este o varianta a unei colege:coffee:

...eu raman la parerea mea. Formula matematica cu siguranta ne va da solutia!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Herra_, utilizator
Interesant, dar nu cred ca acest comisar s-a bazat pe aceste calcule.. probabil ca s-a bazat pe astrologie sau tarot.. sau de ce nu, pe spiritism.
Totusi mai astept pareri, cu toate ca e posibil ca un forum intreg, sa nu poata dezlega raspunsul problemei acestui comisar. Zeci de oameni nu fac cat unul :)

p.s. Ar trebui clonat Einstein sa formuleze o noua teorie, si poate aflam raspunsul..

Ahh, da, cazul e real, cat se poate de real, raspunsul primit din partea politiei a fost scanat si postat in linkul din prima postare.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
c_mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - cine ce drepturi are? adi78ro adi78ro Ion e căsătorit cu Maria. Împreună fac doi copii: Ionel şi Măriuca. Toţi patru locuiesc în casa părinţilor (decedaţi) lui Ion. Măriuca se ... (vezi toată discuția)
Am fost înfiată. mai am drept de moștenire după bunica? georgi87 georgi87 As dori sa stiu in cazul in care am fost infiiata cu drepturi depline mai am vreun drept la apartamentul bunicii|? dar cu drepturi restranse? mama mea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune RoxanaCA RoxanaCA Buna ziua Am nevoie de raspuns cat se poate de curand, pentru ca in cateva sapt ajung in tara pt o scurta vacanta si as vrea sa stiu ce am de facut. Bunicii ... (vezi toată discuția)