avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda/ridicarea masinii din parcare, conditii de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda/ridicarea masinii din parcare, conditii de aplicare a legii

Buna dimineata,
Sa incerc sa detaliez cat mai bine situatia astfel incat sa pot primii un raspuns cat mai corect, locuiesc in Buftea, imi parchez masina pe un loc de parcare amenajat de primarie in urma cu aproximativ 4-5 ani, pana acum 2 ani am platit locul de parcare, insa de cand toata zapada de pe strada mi-a fost depozitata in spatele masinii(nu am putut scoate masina din parcare o saptamana cred), am refuzat sa mai platesc acel loc de parcare, in plus, am aflat de la vecini(cu care relatia privind locurile de parcare este minunata, nu exista certuri privind locul de parcare), ca nici unul nu-si plateste parcare, defapt eram singurul care facea asta, astfel, toata lumea are in continuare acelasi loc de parcare ca si acum 2 ani, fara conflicte pe vreunul, si nimeni nu-l plateste la ADP, de scurt timp, dupa schimbarea conducerii orasului, au aparut zvonuri ca suntem obligati sa platim aceste locuri(ma puteti numi cum vreti dumneavoastra pentru ca nu as dori sa platesc acel loc), as dori sa stiu in ce conditii pot primi amenda sau sa-mi fie ridicata masina daca refuz sa platesc locul de parcare...oricum, as putea totusi s-o parchez pe strada daca o sa primesc vreo instiintare sau "amenintare" :D.
Multumesc in avans pentru raspunsurile/sugestiile dumneavoastra!
Cu respect,
Dan.
Cel mai recent răspuns: olimpic18 , utilizator 19:55, 24 Noiembrie 2012
Nu este necesar sa fiti "amenintat"
Autoritatea locala are dreptul sa concesioneze spatiile apartinand domeniului public,de regula ordinea fiind primul sosit primul servit
In cazul spatiilor de parcare autoritatea locala impreuna cu alte autoritati din subordine,are dreptul sa verifice respectarea dispozitiilor privitoare la ocuparea spatiilor apartinand domeniului public,
respectiv modalitatea de parcare autoturisme
In situatia in care autoritatea competenta constata vehicul parcat pe dpomeniu public fara forme legale,conform norme in vigoare,inclusiv HCLM,are dreptul sa aplice sanctiune si eventual sa ridice vehiculul parcat in loc nepermis
Cu alte cuvine, nu prea am sanse de izbanda...multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra complet si punctual!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politie din partea unui vecin Ghgh1 Ghgh1 Buna ziua, acum 3 saptamani am avut o discutie telefonica cu un vecin care este samsar si are mai multe masini pe care a inceput sa le tot roteasca pe toate ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)