avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ,,legea 112 /1995,,modificata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

,,legea 112 /1995,,modificata?

Buna ziua,
Sant o mamica de 33 ani, cu doi copilasi mici,2ani,7luni.
Statul a retrocedat casa in care stateam cu chirie bisericii reformate.
Santem in proces cu biserica, de despagubire a bunurilor construite in 30 ani de cand locuim in casa.Preotul imi arunca actul de proprietate in ochi in fiecare zii, urla pe starda ca e casa lui.
Noi am pierdut procesele cu biserica,,binenteles,, acum asteptam despagubirea la o munca de peste 30 ani.Noi nu am putut cumpara casa in baza legii 112 din motive personale.Ne-au decedat parintii pe rand,tata apoi mama...si fratele mai mare s-a imbolnavit rau.
In 2008 in vara, de botezul fetei preotul s-a dus la Electrica cu actul de proprietate al casei si fara sa ne anunte ne-a taiat curentul.Asa ca am ramas si pana in ziua d azi fara curent, stam la parintii mei cand la mama cand la tata si prin chiriicu doi copilasi.
OARE?MA intreb? noi am avea vreo sansa sa cumparam casuta in care am stat 30 de ani CHIAR daca biserica e deja proprietar??Nu vreti sa vedeti si sa auziti ce face preotul cu noi:(
Ne ajuta si pe noi aceasta lege(noua)?LA noi a trecut si termenul de 5 ani (dreptul chiriasului)apoi am platit chirie bisericii,pana intr-o zi cand ne-a pus preotul actul de proprietate in nas si a urlat ca este casa si curtea lui,sa plecam urgent...
Pe vremea comunismului parintii mei, au facut un schimb cu o familie de profesori astfel ca eu ,fratii si parintii mei am venit la o casuta fara apa,canalizare cu gandul sa ne apucam si de gradinarit iar profesorii s-au mutat in apartamentul nostru.EI.... dar dansii si-au dobandit dupa revolutie dreptul de proprietate pe apartament (L-au cumparat normal) dar noi habar nu aveam ca e proprietatea bisericii, deoarece plateam chirie la stat'.Vai si amar de capul nostru...daca cineva in cunostinte de astfel de cazuri ma poate ajuta cu un raspuns ...sa-i dea Domnul Sanatate.

Dealtfel preotul face ce vrea cu o gloata de,,batranei dupa el,, adica cum spun ei sunt CONSILIUL...nu-i pasa bisericii ca santem doi tineri cu doi copii,ne-a taiat curentul din vara si Electrica asculta cererea proprietarului ...
va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: lacri75 , utilizator 22:21, 12 Februarie 2009
Imi pare nespus de rau de ceea ce citesc. Nu-mi place sa fiu eu acela care va da vestile mai putin bune, dar cred ca e mai bine sa le aflati decat sa asteptati nu se stie cat un raspuns.
In situatia dvs. nu aveti foarte multe variante. Din pacate, odata ce imobilul a fost retrocedat bisericii, prevederile Legii 112/95 nu va mai ajuta cu nimic. Dumneavoastra ati fi putut cumpara doar de la stat (primarie) INAINTE ca biserica sa ceara retrocedarea casei. Acum nu ati mai putea cumpara decat de la biserica. Dar din ce povestiti, nu vad foarte multe sanse.
Astfel ca singura dvs. posibilitate acum este sa va adresati primariei, solicitand o locuinta din fondul locativ al acesteia. Asa cum reiese din prevederile Legii 10/2001, modificata, chiriasii evacuati din imobile retrocedate au prioritate in obtinerea unei locuinte.
Va urez succes in demersurile dvs. :)
Intradevar e regretabil ce se intampla. Sunt foarte multe de spus drept pentru care va-s recomanda a va adresa unui avocat si a va spune pasul, poate gaseste o cale de solutionare.
Va multumesc pentru timpul acordat...apropo de ce-mi sugerati dvs. de a-mi cere locuinta de la stat....:))

Cu fondurile locative in primaria Oradea se ocupa (d-na viceprimar) din UDMR si reformata sii prietena cu preotul reformat...spre surprinderea noastra, cand am fost la dansa in audienta si am rugat-o sa apeleze la biserica sa ne mai dea ,,ragaz,, in locunta respectiva(cea a bisericii) a zambit si a zis ca ne ajuta ca doar santem tineri si viitorul orasului:)))
ha,ha, ce povesti ca de la doamna elena fosta mama noastra ...in fine dupa o saptamana iesea pe poarta preotului, zambeau, glumeau si i-am auzit cum isi faceau planuri pentru ,,o casa de batrani,, vai si amar de cei care vor ajunge pe mana lor.
Asa ca va intreb , cum am putea avea noi dreptul la o locuinta de stat?daca madam se ocupa cu aprobarea si repartizarea...adevarul e ca inca nu am depus cererea fiindca santem ocupati cu serviciul zi de zi, sotul meu trece granita la munca in Ungaria si preotul striga ,,sa mergeti dincolo si cautati-va acolo alta viata,,
Habar nu am, sa-i scriu d-lui presedinte ca m-a scos biserica din casa unde am locuit peste 30 de ani?si tot nu-mi incape in capul meu asta mare..DE CE ARE NEVOIE BISERICA DE AVERI?DE CE?pai nu e ea cea care -ti da adapost si te ajuta cand cazi sa te ridici? vai ce ganduri modeste imi trec mie prin cap...saracul capul meu nu stie ce e biserica si politica?''''

va multumesc inca odata...si apropo, am avut avocat bun care l-a un moment dat a zis ca se retrage si ca ar trebuii s renuntam..nu ai ce te infrunta cu ei...ne-a spus dl.avocat....apoi cel de-al doilea parca eu sant angajat la d-lui si nu invers asa maret e , uneori il anunt de noutati ca d-lui nu stie...

Asteptam CONTRAEXPERTIZA...a fost un domn expert care a evoluat munca noastra de 30 de ani la valoarea de 10 mii euro, apoi biserica a zis ca nimic nu ne da...si au cerut contraexp.....sa vedem ce va fii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de cumparare/schimb??sau ma lipsesc? gintana13 gintana13 Am cumparat la licitatie in 1996 3 cladiri ale Statiei de mecanizare din satul meu=D>initial mi se promisese ca pot lua pamantul in comodare pe 50 de ... (vezi toată discuția)
Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Cum permite legea sa lasi un om pe drumuri? alinaiudita alinaiudita exista o casa parohiala la poalele cimitirului unde a locuit o familie din generatie in generatie. acum ca s-au trezit sa construiasca o capela pe locul acela ... (vezi toată discuția)