avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua,

In data de 18.11.2012 fratele meu a accidentat usor un barbat in vartsa de 50 de ani; accidentul s-a petrecut intr-o zona extrem de aglomerata in timp ce realiza o manevra in marche arriere, cu viteza redusa. Barbatul a fost practic impins de autoturism s-a dezechilibrat si a cazut in sezut apoi pe spate lovindu-se la cap. Fratele meu l-a dus la spital, s-au efectuat toate investigatiile medicale (au stat la spital aproape o zi intreaga, ), i-a cumparat perfuzoare, seringi si restul medicamentelor solicitate in spital iar diagnosticul a fost de traumatism cranian usor cu doua zile spitalizare. In aceste doua zile fratele meu a vizitat accidentatul furnizand alimente si medicamente. Initial accidentatul a solicitat fratelui meu bonurile de masa si 400 ron ca si compensare pentru perioada spitalizarii pentru nu depune plangere penala. Ieri, 22.11.12 a revenit asupra intelegerii solicitand 1100 ron pentru a renunta la plangerea penala. Cum ne sfatuiti sa actionam in continuare?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:21, 26 Noiembrie 2012
eu v'as sfatui sa ii dati 1100 lei dar doar in momentul in care semneaza o tranzactie
Buna ziua,

va rog verificati daca aceasta tranzactie poate fi atacata ulterior in instanta.
La una din discutii fiul barbatului accidentat a spus :" nu are bani? Sa-si vanda masina si sa plateasca"
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
humveax, utilizator
Daca e corect facuta, tranzactia va scuteste de probleme. Singura discutie ar fi daca se complica situatia sanatatii accidentatului
Parerea mea sa dati accidentatului suma de 1100 lei, dar numai ce acesta obbtine un certic=ficat de la medicul legist cu numarul de zile de ingrijiri medicale necesare. S-ar putea (sper sa nu fie asa) ca sa nu poata interveni impacarea si cercetarea penala isi urmeaza cursul chiar si fara ca victima sa depuna plangere penala. In cazul in care dati bani victimei aceasta trebuie facuta in fata unui notar public, iar in actul ce incheia cu aceasta ocazie trebuie consemnata suma primita si precizarea ca nu mai are alte pretentii atat banesti cat si de alta natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto humveax humveax Buna ziua, In data de 18.11.2012 fratele meu a accidentat usor un barbat in vartsa de 50 de ani; accidentul s-a petrecut intr-o zona extrem de aglomerata in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de spitalizare in urma unui accident yvar2005 yvar2005 In urma unui accident rutier au fost spitalizate sotia 12 zile ,fiica si nora cate 11 zile ,autorul accidentului fiind fiul meu [derapare si izbire de un pom]. ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica si verbala ContSters176974 ContSters176974 azi am fost agresata de o femeie la care am stat in chirie in perioada martie-iulie 2010.m-am intalnit intamplator in parc cu ea in timp ce mergeam spre ... (vezi toată discuția)