avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copie certificata pentru conformitate cu originalul a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copie certificata pentru conformitate cu originalul a unui contract de vanzare

Buna ziua,
Am pe rol un dosar pentru recuperarea taxei auto iar la primul termen mi s-a cerut sa depun la dosar \"in copie certificata pentru conformitate cu originalul, contractul de vanzare cumparare al autoturismului, din care sa rezulte ca sunt proprietarul acestuia si ca este de provenienta dintr-un stat membru al UE\".
Intrebarea mea este, in situatia in care am depus in original la inmatricularea la politie contractul de cumparare, Brieful de Germania si traducerea Briefului masinii, cine este in masura sa certifice pentru conformitate aceste acte? Eu posed copii simple, nelegalizate.
Este vorba aici de \"legalizare la notar\" sau este suficienta semnatura mea si mentiunea \"Conform cu originalul\" pe aceste documente?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
SHAMMY, utilizator
Cel mai recent răspuns: SHAMMY , utilizator 08:28, 26 Noiembrie 2012
Buna ziua!

Sunt suficiente semnatura dumneavoastra si mentiunea "Conform cu originalul".

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
Ana-Maria Dinescu, Avocat
multumesc frumos pentru informatie.
Partea care intelege sa se foloseasca de un inscris in instanta si il depune in copie va fi obligat sa il certifice pentru conformitate cu originalul, daca nu are asupra sa in posesie acel inscris in original pt a-l putea prezenta judecatorului pentru conformare.

Scrieti dvs pe inscrisuri ca sunt conforme cu originalul, semnati cu numele intreg si semnatura.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se fac conforme cu originalul inscrisurile depuse la cererea de chemare de judecata iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru certificarea conform cu originalul a inscrisurilor depuse in copie xerox odata cu cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Copii traduse si legalizate brief Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Mai nou, notarii refuza sa legalizeze traducerile brief-urilor daca nu se prezinta si originalul...brief-ul original e la politie..in acest caz cand imi cere ... (vezi toată discuția)