avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legea432/2006
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legea432/2006

dosar penal si permis retinut Este posibil
Cel mai recent răspuns: lorisand , utilizator 16:48, 6 Decembrie 2013
tocmai ptr ca inteleg perfect sint in ceata De ce dosar penal ptr conducere de auto neinmatriculat si cu numere false cind el era suspendat si permis ridicat?ce valoare au cartea de identitate talonul si nr de inmatriculare emise de statul roman daca un agent le declara nule ptr a intocmi dp in baza unei legi care se fereste ca dracul de tamiie sa scrie cuvintul radiereCum poate ipj Timis sa radieze un autovehicul in baza unei legi care suspenda?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
lorisand, utilizator
ieri ati avut alta parere ati fost de acord si cu dp si cu retinere permis Sa cred ca aceiasi minune se va intimpla si luni la politie?La intrebarile anterioare nici un raspuns?Cite amenzi pot primi ptr fapta mea?va mentionez cele de pina acum amenda lipsa talon avertisment lipsa rca dosar penal permis retinut pe baza legala inexistenta Am mai fost declarat vinovat si de un distins avocat din forum de ce? CEpot sa fac de ar trebui sa mi vind si bicicleta sintagma care nu mi apartine ca asemenea lucruri sa nu se mai intimple?CE ti se poate intimpla in acest oras daca vei face vre o greseala in trafic daca circulind regulamentar te alegi cu dosar penal si permis retinut ptr ca am uitat sa va spun ca agentii se aflau intr o masina dotata dupa standarde europene cu calculator si acces la baza de date a MI si cu toate astea m au oprit ca pe vremea lui Decebal motivul opririi fiind probabil un teribil secret de serviciu
lorisand, utilizator
ma nedumereste un lucru. ati relatat ca dosarul a fost intocmit ptr conducerea unui vehicul radiat si cu numere false iar apoi ca politistul nu a reusit sa desprinda numarul de pe moto.
daca numerele erau false nu prea cred ca ati fi plecat cu ele mai departe.
politia justifica intotdeauna oprirea unui participant la trafic, motive putand fi incalcarea vreunei reguli de circulatie sau pur si simplu un control de rutina.
daca sunteti cu toate actele in regula nu aveti de ce sa va faceti probleme, chiar daca nu aveati RCA si ITP valabile, fapta este contraventie si nu infractiune. singura problema poate apare daca aveati numere false si atunci este vorba de infractiune.

care sunt motivele pentru care s-a considerat ca moto avea numere false?

prin nr fals eu inteleg un numar de inmatriculare nealocat sau un nr expirat/fara valabilitate.

daca moto avea nr de inmatriculare iar certificatul de inmatriculare a fost suspendat in baza legii 432 atunci se poate considera ca nr era fara valabilitate dar numai in conditiile in care politia demonstreaza ca v-a trimis instiintarea scrisa a suspendarii certificatului de inmatriculare si ati luat la cunostinta despre suspendare.

ati primit sau nu o astfel de instiintare?
probabil ca au trimis instiintare adresei proprietarului dar proprietarului in nici un caz deoarece de multi ani s a mutat in italia Cum putea sa ia numarul daca moto era la 27 de km distanta la mine acasa si nu la sediul politiei locale deva unde am fost citat la 5 zile dupa comiterea faptei nici macar nu mi a cerut sa l predau si acuma tot pe motocicleta e E suspendata din martie 2007 si nu stiam nimic nu exista controale de rutina exista doar suspiciuni sau indicii cu privire la marfurile sau persoanele transportate si controale legale ptr opriri fara incalcari ale regilamentului rutier numarul cum poate fi exiparat sau nealocat cind e trecut si in talon si in cartea de identitate fara sa fie radiat au suspendat certificatul de numar nu stiu nimic probabil se suspenda si el
lorisand, utilizator
vineri lorisand a scris:

e inmatriculata din 1993 e amea din 1998 numarul de inmatriculare nu afost schimbat niciodata avea talon avea tot inafara de rca si itp inclusiv impozitul la primarie la zi si totusi dosarul e ptr circulatie cu auto neinmatriculat si cu numere false auto radiat conform legii 432/2007 care nu exista

sambata lorisand a scris:

probabil ca au trimis instiintare adresei proprietarului dar proprietarului in nici un caz deoarece de multi ani s a mutat in italia Cum putea sa ia numarul daca moto era la 27 de km distanta la mine acasa si nu la sediul politiei locale deva unde am fost citat la 5 zile dupa comiterea faptei nici macar nu mi a cerut sa l predau si acuma tot pe motocicleta e E suspendata din martie 2007 si nu stiam nimic(...)

acum cred ca este clar.
moto nu este inmatriculata pe numele dvs. din moment ce faceti referire la alt proprietar.
impozitul se plateste de catre proprietar iar proprietarul s-a mutat in italia.
prin faptul ca nu ati inmatriculat moto dupa cumparare conform legislatiei in vigoare ati devenit posesorul unui dosar penal si nu al unei motociclete.
cel mai probabil proprietarul nu a radiat moto dupa vanzarea din 1998 iar prin aparitia legii 432 in 2006 s-a ajuns ca certificatul de inmatriculare sa fie suspendat.

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera laubalaur13 laubalaur13 in martie 2011 am primit o amenda ptr ca nu aveam asupra mea asigurarea de raspundere civila auto. in decurs de 10 zile am fost la tribunal si am depus ... (vezi toată discuția)
Radiere certificat inmatriculare (si auto?) - oug nr. 189/2005 Daniela Gratiela Daniela Gratiela Spuneti-mi va rog rolul certificatului de inmatriculare auto? Daca certificatul de inmatriculare este radiat conform Legii nr. 432/2006 privind aprobarea ... (vezi toată discuția)
Radierea autoturismului catalinmail072007 catalinmail072007 Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira ... (vezi toată discuția)