avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plati in valuta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plati in valuta

Am primit o amenda in baza legii 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare art.6 alin.2, deoarece am primit chitanta in valoare de 6000 euro. Dar H.G. nr. 2185/2004, privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare, publicata in M.O. nr. 1224 din 20/12/2004 spune clar ca sub incidenta aceste ordonante nu intra incasarile si platiile in valuta.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 02:51, 3 Februarie 2009
asa este,faceti contestatie.Cine v-a amendat, garda?
Da,garda m-a amendat.Multumesc pentru raspuns.
Cum a specificat si d-na Davideg, aveti dreptate. Asa ca faceti contestatie precizand prevederile art. 13 din ordonanata mentionata de dumneavoastra. Sunt multi Gardieni care fac exces de zel. Mult succes.:thumbup:
Faceti contestatie in termen de 15 zile de la inmanarea sau comunicarea procesului verbal. Aveti sorti de izbanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati in numerar? mather mather care este cifra si legea care stabileste plafonul platilor in numerar pentru agenti economici la plata facturilor de utilitati cu valori mai mari de 10.000 ron? (vezi toată discuția)
Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)
Pfa? ContSters171864 ContSters171864 ca p.f.a. pot emite chitanta cu suma mai mare de 5000 ron? pentru o persoana juridica? (vezi toată discuția)