avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare bunuri

buna seara
In cazul instrainarii sub orce forma donatie, vanzare de bunuri (mobile sau imobile) casa, teren, autoturism - ce fel de acte trebuie sa prezinte la notar instrainatorul?
Cere notarul sa prezinte adeverinta de la primarie si finante din care sa rezulte ca nu are datorii ?

Va multumim!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:19, 23 Noiembrie 2012
Da. Pentru orice act de instrainare de bunuri imobile este obligatoriu certificat de tae stare fiscala si extras de carte funciara, acelasi lucru pentru comodat sau inchiriere. Pentru bunurile mobile, ca sunt acte oneroase sau cu titlu gratuit, deci si comodat,se cere certificat de atestare fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament nestiutor2009 nestiutor2009 Vreau sa cumpar un apartament, cum pot fi sigura ca actele proprietarului sunt in regula? de ex, daca proprietarii au peste 65 ani, iar unul din ei e bolnav, ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament beatlen beatlen sunt coproprietara unui apartament cu 2 camere in bucuresti. doresc sa donez partea mea celuilalt coproprietar. ce acte imi trebuiesc si cam cat ma costa? ... (vezi toată discuția)
Comodat sediu infiintare firma pe site onrc inregistrat la fisc!! ContSters14976 ContSters14976 Salutare, se pare ca in ultima vreme, daca am lipsit de la ONRC au aparut reguli noi. Am constatat pe siteul lor in lista cu actele necesare la constituire ... (vezi toată discuția)