avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Curte de Apel: dupa recurs mai exista vreo cale de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Curte de Apel: dupa recurs mai exista vreo cale de atac?

Buna seara.

Va rog sa ma lamuriti cu:
1. Ce inseamna solutia <amana pronuntarea> intr-un recurs, in fata Curtii de Apel si care ar putea fi cel mai probabil motiv (pareri diferite, caz dificil, nevoie de timp suplimentar etc) ?
2. In caz de respingere se poate ataca solutia?

Va multumesc si va doresc un placut sfarsit de saptamana.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 21:16, 3 Decembrie 2012
1. Lasati-ne sa chibzuim! (cam asta inseamnă, iar nevoia de timp este evidenta).
Dar nu cred că v-ar ajuta la ceva dacă aş încerca să-mi dau cu presupusul asupra motivului "cel mai probabil" pentru care 3 oameni (judecătorii intr-un complet de recurs) au hotărît că ... nu pot hotărî de indată (adică în ziua în care s-au finalizat dezbaterile în cauza dvs.) şi au decis să amâne (cu până la 7 zile) luarea unei decizii.

2. Teoretic, mai exista două căi extraordinare de atac, admisibie pentru motive expres şi limitativ prevăzute de lege. (contestaţia în anulare si revizuirea)
Practic, din NIMICUL pe care il oferiti ca informatie despre cauza dvs. nu se poate trage vreo concluzie.
A! De putut, se poate promova orice ...de dragul de a nu lăsa drumurile instanţelor fără oameni, dar bănuiesc că v-ar interesa dacă ar fi admisibile.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
Ce sa zic? "Nimicul" - ca sa va citez- (ati vrut sa scrieti putinul - ca sa ma joc de-a motorul de cautare ;)) a fost un minim de informatie, considerat de mine a fi suficient pentru a obtine lamuriri. Suplimentar, pot preciza ca tema/subiectul se refera la salarizare. (prefectura contra primar). La instanta de fond am avut castig de cauza, iar la recurs m-a intrigat solutia mai sus exprimata. (partile nu s-au prezentat; are vreo relevanta?)


Multumesc pentru raspuns si da, sunt mai mult decat interesata sa stiu daca revizuirea ori contestatia in anulare sunt pretabile pe speta.
Despre cauza, in concret, era nimic si abia acum e putin. :)

Pai, daca ati castigat la fond, atunci ar trebui sa ziceti bogdaproste, pentru o solutie de respingere a recursului (caci este al celeilate parti), si nicidecum sa ma intrebati cum s-o atacati.

Va ganditi deja la o solutie de admitere a recursului celeilalte parti si o modificare a solutiei de la fond in sensul respingerii cererii dvs.?

Pacat! Cea mai scurta cale de sa nu reusi intr-o cerere este sa nu crezi in ea!

A! Va ganditi si ma intrebati ce sanse ar mai putea avea cealalta parte de a mai ataca hotararea din recurs daca se i va respinge recursul? (sau ce sanse ar ai fi pentru dvs. daca ...Doamne fereste...) Recititi ultimul paragraf din primul meu mesaj ;). E prea generic? Pai, iar ajungem la putinatatea informatiei ... E ca si cum v-as intreba eu pe dvs. daca o oarecare masina mea de spalat se ...preteaza (se potriveste) in bucataria mea pe care n-ati vazut-o niciodata.

Nu stiu daca ...intrigat, dar un semn de intrebare cat un stalp de telegraf tot ar ridica si asupra mea o instanta de recurs care ...zice ca se mai gandeste asupra solutiei in recurs, cand eu am de pastrat solutia castigata la fond.

Daaar, in cazul dvs. s-ar putea ca instanta sa astepte doar concluziile scrise ale partilor, caci, dupa cum spuneti, nu au fost prezente.


Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
Buna dimineata si multumesc frumos:happy:

Eu sunt novice intr-ale proceselor si foarte aplecata spre a anticipa miscarea urmatoare, indiferent de situatia in care ma aflu. De aceea ma interesez de un posibil pas urmator, ca sa fiu pregatita in eventualitatea ca. In ceea ce priveste inscrisurile, despre intampinarea noastra pot zice ca a fost remisa pe toate caile posibile (PTTR, e-mail, fax). Ceea ce nu stiu e daca o fi ajuns la timp in formatul clasic si daca nu, instanta o fi luat in considerare trimiterea prin celelalte mijloace?:hm::innocent:


Va doresc o zi placuta:yes:
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
Taisa, utilizator
Buna seara. (vorba vine, ca nu-i deloc)

Lume, lume... Am pierdut procesul la Curtea de Apel X, recursul Prefecturii fiind admis.
Nu am decizia, dar prin telefon mi s-a spus ca este irevocabila. Sa inteleg ca gata? Nu mai am nimic la indemana sa contraatac?

Nu mi-e prea clar in cazul asta, de ce in alte situatii mai sunt cai de atac si in materie de salarizare nu?

Ma poate indruma cineva?

Multumeeesc :)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum atac o decizie a curþii de apel? romeoiasi romeoiasi M-am judecat pe fond cat si pe Apel - recurs . Am contestat o decizie a unei institutii pentru anulare instanta de fond a respins actiunea. Am facut recurs ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista vreo posibilitate de atacare a unei decizii ... smarochin smarochin Buna ziua, Exista vreo posibilitate de atacare a unei decizii definitive a unei Curți de apel intr-un proces civil legat de Litigii de munca? In prima ... (vezi toată discuția)
Revizuire - certificat de grefa adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am o decizie civila definitiva si irevocabila la care s-a solicitat revizuirea. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)