avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eroare materiala strecurata in continutul actiunii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Eroare materiala strecurata in continutul actiunii formulate

am facut o actiune in constatare vanzare-cumparare a unui teren si la dosarul cauzei am depus un contract de v-c ce avea trecut ca pret 30.000 (treizecimii lei) in loc de 3000 (treimii lei) cat era corect. La fel si in cererea de chemare in judecata, am strecurat aceeasi greseala, ca pretul platit este de 30.000 lei in loc de 3000 lei. Contractul de v-c este sub semnatura privata, nu este autentificat la notar. Ce ar trebui sa fac la primul termen de judecata? Sa spun ca s-a strecurat o greseala si sa cer corectarea acesteia, in conditiile in care si vanzatorii si martorii ar fi prezenti? sau as putea sa pun o cerere de indreptare pana la primul termen? #-o#-o
Cel mai recent răspuns: stefana88 , utilizator 23:59, 26 Noiembrie 2012
stefana88 a scris:

la dosarul cauzei am depus un contract de v-c ce avea trecut ca pret 30.000 (treizecimii lei) in loc de 3000 (treimii lei) cat era corect. La fel si in cererea de chemare in judecata, am strecurat aceeasi greseala, ca pretul platit este de 30.000 lei in loc de 3000 lei.

stefana88 a scris:

Pentru documentatia cadastrala am depus contractul de v-c cu suma corecta, adica de 3000 lei.

Poate nu incercati sa jigniti inteligenta judecatorului incercand sa-l "convingeti" ca asta ar fi vreo eroare materiala!
Fiti mai explicita va rog, stimata doamna. Poate nu ati inteles... Contractul de v c depus la instanta l-am scris gresit. C de v c depus la cadastru era scris corect. Nu incerc sa jignesc inteligenta nimanui, in afara de a mea, ca nu am fost atenta si am scris prostii. Ambele contracte sunt semnate in original atat de vanzatori, cumparator cat si de martor. Diferenta dintre cele doua este suma scrisa gresit ( ma repet: la instanta apare suma de 30000 lei, iar corect era 3000 lei-asa cum apare in c. depus la cadastru). Am cerut doar sa mi se intinda o mana de ajutor.
Sunt mai multe „neclarități” în speța D-voastră.

În primul rând, dacă e vorba de un contract de v-c ce necesită și formalitășile de la cadastru, în mod normal ar fi trebuit să fie făcut la notar.

În al doilea rând, având în vedere fpatul că e vorba de preț, care este unul dintre elementele esențiale ale contractului de v-c, de fapt aveți două contracte. Unul în care prețul e de 3000 iar altul în care prețul e de 30000.

Cel mai bine ar fi să renunțați la judecată și să vă lămuriți ce contract vreți să încheiați, iar apoi să-l redactați la fel pentru toate exemplarele.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face apel pt nerespingere cerere ca insuficient timbrata? voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia unui partaj intre fosti soti. Stadiul procesului(prima instanta): a ramas in pronuntare La antepenultimul termen s-a pus in vedere ... (vezi toată discuția)
Cuantumul creantei pentru deschidere insolventa ENGFULL ENGFULL in cazul in care cuantumul creantei inscrisa intr-un Bilet la ordin este de 28000 lei , pentru care s-au facut cheltuieli de investire si s-a achitat onorariul ... (vezi toată discuția)
Actiune timbrata insuficient marinelapolescu marinelapolescu Buna, Ce se intampla daca am depus o somatie (og.119/2007) am timbrat 39 lei + 0.30 lei...si mi-au trimis in citatie mentiunea ca mai trebuie achitat 5,7 ... (vezi toată discuția)