Buna ziua .
1. Am cumparat in anul 2001 o cota parte indiviza teren + cladire
2. Nu este trecut in cartea funciara deoarece nu este cadastrul si intabularea , proprietatea fiind supusa unui partaj judiciar .
3. La cumparare am inregistrat actul notarial la registrul agricol .
4. Am un cumparator , doresc sa intocmesc atecontract de vinzare cumparare dar acesta cere cu insistenta C.F. Am incercat sa-l conving ca nu poate exista fara cadatru etc si ca actul fiind recunoscut de Primarie nu poate fi vorba de un fals s.a.m.d. Cumparatorul este strain si are teama . I-a explicat si notarul dar nu vrea sa priceapa . Ce valoare are registrul agricol in aceasta situatie , va rog ?Atesta in vreun fel calitatea de proprietar ?
Ca sa fie mai linistit, solicitati de la OCPI un certificat de sarcini, din care rezulta ca acel imobil nu este grevat de sarcini.
Va costa o taxa de 100 lei, dar poate ca asta il convinge ca totul este in regula.
Strainul este indreptatit sa fie sceptic . Avea o informatie pe care nu mi-a spus-o decit ieri . Un var al meu i-a arat o chitanta de mina prin care pretinde ca a cumparat cota parte de la tatal meu . Mi-a aratat chitanta si am si copie .Scrie asa "
CHITANTA
Subsemnatu....etc..domiciliat in ...etc , declar si recunosc ca am primit de la cumnata mea V.L. din comuna..etc...jud. etc...suma de 5 milioane lei (vechi) , reprezentind cota parte din contravoaloarea partii de posesiune (casa si gradina) ce posed in indiviziune cu fratele meu etc....
- 14 oct.1998 si semnatura tatalui meu
fara martori , fara minic numai ce este sus
==Acolo spune ''cota parte din contravaloarea partii '' inseamna ca nu i-a platit tot ...
Ce parere aveti ?
Strainul mi-a spus ca varul a incercat sa-i vinda spunind ca nu-i proprietatea mea . A incercat cu actul acesta.I-a propus un pret mai bun si l-a tentat ...