avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANTECONTRACT VINZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANTECONTRACT VINZARE-CUMPARARE

Buna ziua .
1. Am cumparat in anul 2001 o cota parte indiviza teren + cladire
2. Nu este trecut in cartea funciara deoarece nu este cadastrul si intabularea , proprietatea fiind supusa unui partaj judiciar .
3. La cumparare am inregistrat actul notarial la registrul agricol .
4. Am un cumparator , doresc sa intocmesc atecontract de vinzare cumparare dar acesta cere cu insistenta C.F. Am incercat sa-l conving ca nu poate exista fara cadatru etc si ca actul fiind recunoscut de Primarie nu poate fi vorba de un fals s.a.m.d. Cumparatorul este strain si are teama . I-a explicat si notarul dar nu vrea sa priceapa . Ce valoare are registrul agricol in aceasta situatie , va rog ?Atesta in vreun fel calitatea de proprietar ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
ContSters272017, utilizator
Ca sa fie mai linistit, solicitati de la OCPI un certificat de sarcini, din care rezulta ca acel imobil nu este grevat de sarcini.
Va costa o taxa de 100 lei, dar poate ca asta il convinge ca totul este in regula.
este o idee . dar Rregistru; agricol are o relevanta ?
detoatenoi a scris:

este o idee . dar Rregistru; agricol are o relevanta ?

Prea mica....
multumesc pentru raspunsuri .
Strainul este indreptatit sa fie sceptic . Avea o informatie pe care nu mi-a spus-o decit ieri . Un var al meu i-a arat o chitanta de mina prin care pretinde ca a cumparat cota parte de la tatal meu . Mi-a aratat chitanta si am si copie .Scrie asa "

CHITANTA
Subsemnatu....etc..domiciliat in ...etc , declar si recunosc ca am primit de la cumnata mea V.L. din comuna..etc...jud. etc...suma de 5 milioane lei (vechi) , reprezentind cota parte din contravoaloarea partii de posesiune (casa si gradina) ce posed in indiviziune cu fratele meu etc....
- 14 oct.1998 si semnatura tatalui meu

fara martori , fara minic numai ce este sus

==Acolo spune ''cota parte din contravaloarea partii '' inseamna ca nu i-a platit tot ...

Ce parere aveti ?
Strainul mi-a spus ca varul a incercat sa-i vinda spunind ca nu-i proprietatea mea . A incercat cu actul acesta.I-a propus un pret mai bun si l-a tentat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol fara act de proprietate varsanufie varsanufie Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici. Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar proba cu inscrisuri lampadin2 lampadin2 Am cumparat in anul 2001 cota pare se 1/4 prin contract de vinzare cumparare pe care l-am inscris in registrul agricol la primaria respectiva chiar in acea zi ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici paris50paris paris50paris Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat in 1975 bunicul meu a decedat el a avut in propietate 1000.mp.intravilan el a avut 2 copii dupa 1991 sa restituit ... (vezi toată discuția)