avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract sub semnatura privata, autentificat ulterior ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract sub semnatura privata, autentificat ulterior la notar

Buna ziua.
Ma intereseaza daca un contract sub semnatura privata semnat intre doua parti poate fi autentificat ulterior (la interval de cativa ani) la un notar pentru a-i conferi o greutate mai mare in fata unui tert. Adica notarul sa-si puna stampila si data autentificarii (momentul prezent), pe un contract care a fost semnat acum cativa ani.
El nu a fost contestat pana acum de catre un tert (si sunt sanse mici sa fie contestat si in viitor), dar pentru linistea partilor ne-am gandit la aceasta varianta.
Este corect dpdv procedural ?
Cel mai recent răspuns: turbo20010 , utilizator 11:57, 24 Noiembrie 2012
cel mult poate fi legalizata o copie dupa inscris la notar, ceea ce inseamna ca respectiva copie legalizata este conforma cu originalul, dar copia are aceeasi forta juridica ca si originalul.
Se poate face eventual un nou contract autentic la notar intre cele doua parti.Ce obiect are contractul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic
Obiectul contractului il constituie cedarea folosintei unui bun.

Nu sunt un expert, insa am inteles ca ca un contract sub semnatura privata are valoare juridica DOAR daca este consemnat intr-un inscris... Asta inseamna insasi contractul, semnat de ambele parti ?
Sau el trebuia inregistrat undeva ?
Si daca da, unde se inregistreaza contracte semnate intre 2 persoane fizice ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
turbo20010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de închiriere mia_bv mia_bv Pentru ca contractul de închiriere încheiat între proprietar şi chiriaş să producă efecte juridice este suficient să conţină doar semnăturile celor ... (vezi toată discuția)
Legalizare acte avocat este posibil? ana cata ana cata se poate ca avocatul sa legalizaze de exemplu un contract de inchiriere prin semnatura si stampila lui . stiam ca doar la notariat se legalizeaza? mi s-a ... (vezi toată discuția)
Procura suedia cu apostila vanzare locuinta saphirr saphirr Buan ziua! As dori sa stiu daca este valabila o procura legalizata la un notar din Suedia si apostilata, care a fost si tradusa si legalizarea traducerii ... (vezi toată discuția)