avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de preschimbare termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de preschimbare termen de judecata

Buna ziua,

In luna noiembrie 2012, am dat firma in judecata pentru conflict de munca, deoarece au emis o decizie pe care nu am semnat-o si au atatat-o celor de la itm cand au fost in control.
Vreau sa fac cerere de preschimbare a termenului de judecata, deoarece primul termenul este abia in 2014. Va rog sa-mi spuneti ce motive intemeiate as putea invoca pentru ca instanta sa-mi accepte un termen rezonabil.
Am gasit pe site acest model, pe care l-am modificat putin (instanta de fond) este bun?
INSTANTA ..........................
DOSAR NR. ....../ ....................
TERMEN ................................


Domnule Presedinte,

Subsemnatul..........................,domiciliatin...............................,str.....................nr.......,bloc......,scara.....,etaj....,apart......,sector/judet...................................................., reclamant in dosarul nr. ......../........., aflat pe fondul acestei
instante, in cauza ce are ca obiect ............................, in contradictoriu cu paratul .......
....................., domiciliat in ......................., str. ................................ nr. ......, bloc ....
.., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ......................., avand termen fixat pentru
judecarea cauzei la data de .................., in temeiul dispozitiilor art. 153 alin. (3)
Cod procedura civila, formulez prezenta


CERERE DE PRESCHIMBARE A TERMENULUI DE JUDECATA

fixat de catre aceasta instanta intrucat .....................................................................
.................................................................................................................................
............................................................................................................................... .
Prin urmare va solicit sa dispuneti fixarea unui nou termen de judecata, cu citarea partilor, la care, dupa ascultarea acestora, sa hotarati preschimbarea termenului de judecata la o alta data.

DOMNULUI PRESEDINTE AL ........................................

Pot sa fac si o cerere de completare a cererii de chemare in judecata, in care sa mai adaug inscrisuri, sa specific cuantumul (daune - interese, reprezentand drepturi salariale), cheltuieli de judecata, daune morale, deoarece pe fond de stres am mentionat doar daune interese si morale, sau este obligatoriu sa fac aceasta cerere la primul termen?
Stiu ca pentru conflicte de munca procesele sunt scutite de taxa de timbru judiciar, mai este necesar sa cer si onorariu avocat?
In care cerere as putea invoca art. 6 CEDO, dreptul la un proces echitabil si accesul liber la justitie?
Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc mult,
Da, modelul de cerere gasit este destul de bun.

Pana la primul termen de judecata va puteti preciza sau modifica cererea, temei legal: art.132 cod procedura civila.

Dreptul la un proces echitabil il puteti invoca intr-o eventuala cerere adresata Curtii europene.

Procedura de adresare a unei cererii la Curtea Europeana, este destul de stricta; in primul rand trebuie sa parcurgeti toate fazele procesuale specifice procesului dvs, si, apoi va puteti adresa cu o cerere la CEDO.
Va multumesc pentru raspuns. O sa fac cererea de preschimbare a termenului si cererea de precizare, completare a cerererii de judecata si o sa le depun la dosar.
Deci nu este necesar sa trec la cheltuieli si onorariu avocat pentru ca procesul se judeca gratuit?
Cheltuielile de judecata sunt compuse din taxele de timbru + onorariu expert+onorariu avocat.

Toate acestea se dovedesc cu chitante depuse in original la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere preschimbare termen de judecata ContSters22096 ContSters22096 ma poate ajuta cineva cu un model de cerere - preschimbare termen de judecata? as vrea sa il devansez multumesc. (vezi toată discuția)
Cum se face o cerere de schimbare data proces litigiu de munca? iosif.kramar iosif.kramar Avocata nu este in tara si doream sa schimb singur data procesului intr-un litigiu de munca. Este tocmai in sept.anul viitor si ma gandeam sa incerc totusi sa ... (vezi toată discuția)
Amanare termen judecata nicoletafrasineanu nicoletafrasineanu Buna ziua ! Am termen de judecata vineri si imi trebuie un formular de amanre a judecatii pentru lipsa de aparare. Caut de 2 doua zile pe net si nu gasesc o ... (vezi toată discuția)