avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce face diferenta intre inchisoare de la 1 la 3 ani ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce face diferenta intre inchisoare de la 1 la 3 ani si amenda in cazul art 305 pc c cod penal?

Art. 305. - Abandonul de familie
Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a uneia dintre urmãtoarele fapte:
a) pãrãsirea, alungarea sau lãsarea fãrã ajutor, expunându-l la suferinte fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credintã a obligatiei de întretinere prevãzute de lege;
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã, se pedepseste, în cazurile prevãzute la lit. a) si b) cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã, iar în cazul prevãzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã.

-ce face diferenta intre inchisoare de la 1 la 3 ani si amenda?

Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 11:57, 4 Februarie 2013
desirelia75 a scris:

pai fapta a fost savarsita cu rea vointa,lucru observat si de parchetul care a stabilit doar sanctiunea cu amenda administrativa de 1000 lei,iar faptuitorul nu s-a prezentat niciodata in fata organelor de urmarire penala,nu a dat nicio declaratie,nu a depus niciun document din cele solicitate de mine la dosarul cauzei in vederea clarificarii situatiei.

Puteti formula plangere pentru solutia primita, la prim procuror iar, ulterior, daca se mentine solutia respectiva, la instanta.
Dupa parerea mea ar trebui ceruta de la parchete o statistica cu astfel de cazuri.
Sunt curios ce ar rezulta.
Cred ca solutiile date de parchete sunt aproape identice.
Nu cred ca se tine seama nici de recidiva sau de antecedente penale.
Nu am o statistica de acest fel dar tind sa cred ca asa este.
Circumstantele reale si personale ale faptei, si ale inculpatului, in sensul ca se verifica daca este la prima abatere, daca a mai savarsit alte infractiuni, vinovatia, etc.
am primit dupa 2 luni si rasp prim procurorului,asta dupa ce am depus in instanta plangerea impotriva rezolutiei procurorului de caz. spune prim procurorul ca s-a dispus neinceperea urmarii penale in baza art.228 alin.6 si art.230 rap.la art.11 pct.1 lit.b,art.10 lit.b indice 1 C.p.p.,art.18 indice 1 C.p si art.91 C.p sub aspectul infractiunii de abandon de fam,prev de art.305 alin.1 lit.c C.p si aplic unei amenzi cu caracter administrativ de 1000 lei,intrucat respectivul nu a achitat pensia de intretinere ptr minor.in urma materialului probatoriu in cauza a rezultat ca fapta sesizata a fost savarsita cu vinovatie de faptuitor si,avand in vedere imprejurarile concrete in care acesata s-a comis,s-a considerat,in mod corect,ca este suficienta ptr indreptare aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii.prin urmare ordonanta atacata este legala si temeinica si ca atare respinge plangerea mea .
pai nu inteleg aceste circumstante...a fost sanctionat la c-ta cu condamnarea cu suspendare in luna iulie 2012 ptr alte perioade in care nu a platit,a facut recurs si in noimebrie 2012 i-a scazut de la 1 an la 6 luni condamnare cu suspendare si 2 ani jumate termen de incercare.de ce la giurgiu se considera suficienta doar amenda?in dosarul de la c-ta s-a judecat perioada 2009-feb 2011,iar la giurgiu ultimele luni ale anului 2011.cum sa fie suficienta doar amenda cand acest individ din anul 2008 de cand este obligat la palta pensiei plateste cum vrea si cat vrea si cand vrea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune continuata pici80 pici80 cum se calculeaza sporul in cazurile de concurs de infractiuni???? sau depinde numai de judecator? (vezi toată discuția)
Complicitate la fals in declaratii dragutz dragutz salut ! am o intrebare? la falsul in declaratii art.292 CP se admite complicitatea ? (vezi toată discuția)