Mai ales cand martorii fictivi prezentati ca asistenti (pe hartie) nu sunt si fizic prezenti (asistenti) in fapt la locul "constatarii" si nici macar la locul intocmirii actelor (p-v de constatare), "acte" prin care ulterior vor fi inselati procurorii si judecatorii?
Cu precizarea ca ultimii se lasa inselati de agentii "constatatori", ba chiar ii si apara (la nevoie)? :duh:
Martorii propriu-zisi sunt persoanele care au asistat la eveniment si sunt in masura sa relateze cele intamplate, martorii asistenti sunt persoane care asista la indeplinirea unui act procedural, in cazurile in care prezenta lor este ceruta de lege.
Multumesc.
Da, doar ca actul procedural (proces verbal de constatare) constituie un mijloc de proba in procesul penal, iar fara martorii asistenti nu ar exista. Iar daca martorii asistenti nu asista ei devin simpli martori (neasistenti). Nu?
Ce se intampla cand se dovedeste ca martorii (asistenti) erau falsi (nu asistau) iar faptele de acuzare nu existau.
Insa procurorul, inselat cu acte alterate a dispus ordonante si rezolutii gresite (alterate) supus inselaciunii prin inscrisuri alterate de politie?
P.S. La urma urmelor, si eu ca politist corupt pot intocmi un proces-verbal semnat de doi boschetari (care dormeau in alt parc) ca v-am perchezitionat constatand ca ati fumat iarba (de exemplu). Sau ca nu aveti permis de conducere. Sau ca aveati un cadavru in rucsac :duh:
Iar procurorul, in birou, vede mijlocul de proba si (invederand) dispune... :) reeducarea dvs. :tooth:
P.P.S. Am uitat un detaliu: dvs. ati refuzat sa semnati procesul verbal, chiar nu va amintiti? :D
Deci ati luat la cunostinta continutul inscrisului :duh: :rofl: