avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie

Buna ziua,
Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau seama in ce categorie se incadreaza Norvegia. Am renuntat la cetatenia romana in urma dobandirii celei norvegiene si nu sunt sigura de viitorul proprietatilor pe care le mai am in Romania, mai precis daca le pot pastra sau sunt nevoita sa le vand in decurs de un an, asa cum precizati dvs. intr-un raspuns anterior. De la cartea funciara si administratia finaciara de pe langa primaria ultimului domiciliu mi s-a spus ca nu este nici o problema in cazul in care am proprietati si nu mai am cetatenie romana. Insa sa fiu sincera ma tem pentru felul in care functionarii cunosc legislatia si sper sa primesc un raspuns de la o persoana competenta. De asemenea ma intereseaza daca intradevar trebuie sa predau actele de identitate romanesti la primirea adeverintei de renuntare la cetatenie, sau acestea se anuleaza si mi se inapoiaza.
Cu mutumiri anticipate, Adriana
P.S, Cred ca am postat mesajul intr-o categorie gresita. Cu scuzele de rigoare..aceeasi
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
ada_kol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 10:01, 26 Noiembrie 2012
În contextul actual lucrurile se mai schimbă și în UE și cu privire la UE.
În legătură cu străinii care vor să devină proprietari de terenuri, vezi cazul Ungariei, care după mai mulți ani de la aderare în care a permis dobândirea de terenuri de către cetățenii altor state UE, intenționează să introducă o lege prin care să interzică acest lucru.

Însă referitor la obligativitatea de a înstrăina un imobil ca urmare a renunțării la cetățenie, aceasta, după cunoștințele mele, nu este prevăzută de nici o prevedere legală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune teren agricol cetatean strain stefan44 stefan44 Buna seara! In urma decesului tatalui sunt chemat la succesiunea unor terenuri agricole. Numai sunt cetatean roman,traiesc in Germania. Ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Staniero poate cumpăra o casă cu teren / vilă în românia? AlbertoBianchi AlbertoBianchi Bună dimineața, eu sunt italian, aș cumpăra o vilă detașată în România. Legile din România permit achiziționarea de acest tip de proprietate pentru ... (vezi toată discuția)
Drept achizitie proprietate ,cetateni straini kpas2005 kpas2005 Cetatenii straini ,membrii ue ,au dreptul de a cumpara teren intravilan?dar agricol?multumesc (vezi toată discuția)