avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca ati muncit in Israel legal, acum aveti drept la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca ati muncit in Israel legal, acum aveti drept la pensie si de acolo

[ link extern ]

buna ziua, as dorii niste informatii in legatura cu noua stire despre cei care au lucrat cel putin un an in israel d exemplu ,,,pot lua pensie

Socru meu a lucrat in israel 9 ani legal..cu trebuie sa procedeze,ce acte ii trebuiesc si unde trebuie sa mearga?
Acum lucreaza de 9 ani in Germania...se aplica acelasi lucru si acolo? sau numai pt tarie non ue?

cum trebuie s aprocedeze pt a beneficia d pensie pt cei 9 ani lucrati legal in israel..si cum trebuie sa procedeze pt a beneficia d pensie pt cei 9 ani lucrati in germnaia?

mentionez k mai are 2 ani si ar trebuuii sa iasa la pensie...deci ar avea 9 anid israel si 11 de germania

multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:52, 25 Noiembrie 2012
Cand va ieși la pensie, va depune la cererea de pensionare catre casa de pensii si documentele care atestă contributiile din Israel și Germania (formular european) și va primi o pensie din Romania (daca are vechime aici), una din Germania și una din Israel, conform contributiilor făcute și dacă indeplinește vârsta de pensionare din fiecare stat.

Banii ii va primi de la Casa de Pensii unde depune cererea de pensionare dar vor proveni din fiecare stat. Procedura poate dura destul de mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea perioadei lucrate in israel in vederea acordarii pensiei in romania eliza12 eliza12 ma bucur ca am gasit acest forum Lucrez de peste 6 ani in Israel. Nu de mult timp am ascultat la tv o stire referitoare la acorduri intre Israel si ... (vezi toată discuția)
Pensie din israel felicia13 felicia13 buna, as vrea sa aflu mai multe informatii despre dreptul de a primi pensie din israel al celor care au lucrat acolo cu acte legale; tatal meu a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Pensionare pt cei care lucreaza in strainatate nastasia_anca nastasia_anca Buna-ziua.Ma numesc Anca Nastasia,am 55 de ani,nascuta in 1956,am lucrat 27 de ani in Romania si grupa 3 ani;actual lucrez in Italia cu documente de 3 anide ... (vezi toată discuția)