buna ziua,
sunt casatorita am 2 copii minori si mai multe bunuri in comun cu sotul meu. ma intereseaza daca este posibila o partajare a bunurilor chiar daca nu avem in intentie divortul. motivele pentru care ma ineresez sunt urmatoarele:
- sotul meu mai are din prima casatorie un copil , diferenta de varsta dintre mine si sotul meu este destul de mare. am convenit cu acesta sa facem o partajare a bunurilor astfel incat ,in caz de deces a sotului ,sa fie disticte bunurile mele de cele ale sale si sa nu fie supuse succesiunii decat bunurile ce ii apartin lui.
- deasemenea, sotul are o societate si nu vreau ca in caz de faliment creditorii sa se indrepte asupra tuturor bunurilor noastre, ci numai asupra bunurilor ce ii apartin(el fiind administratorul firmei). As dori sa stiu daca acest lucru este posibil, si daca da ce trebuie sa fac pentru a demara actiunea de partajare a bunurilor.
Asupra bunurilor care in urma partajului imi revin se pot indrepta posibilii creditori ai sotului rezultati din afacere?
Sunt constienta ca toate bunurile ce vor fi achizitionate dupa incheierea partajului devin bunuri comune, dar vreau sa stiu ca macar cele pe care le stabilim ca aprtinandu-mi in urma partajului vor fi ferite atat de fiica lui din prima casatorie, in caz de deces, sau de creditorii sotului, daca va interveni vreo problema in afaceri. multumesc anticipat, mikimara
Legea nu permite ca in timpul casatoriei, sotii sa-si imparta bunurile comune, afara de situatia in care exista motive temeinice, art 36 Codul Familiei, cum ar fi urmarirea acestor bunuri de catre creditori. Insa in situatia in care veti introduce o astfel de actiune in instanta, creditorii pot interveni in proces in nume propriu, pentru a nu exista posibilitatea de a se partaja fraudulos bunurile comune.
multumesc pentru informatie, dar ,desi am citit art. 36 din Codul Familiei, nu am inteles care sunt acele motive temeinice pentru care impartirea bunurilor se poate face si in timpul casatoriei ? Sunt enumerate aceste "motive temeinice" undeva ? multumesc anticipat.
Partaj fara divort
dienuta
O situatie mai dificila, in care se afla niste cunostinte.
- Sotia, casnica, un fiu dintr-o casatorie anterioara ( crescut de actualul sot, care i-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Partaj
florymarghi
se poate face partajul de comun acord fara a divorta?sau se poate da o declaratie la notar ca unul din soti renunta la tot in favoarea celuilalt?este ... (vezi toată discuția)