avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto - cetatean roman aflat in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto - cetatean roman aflat in strainatate

sunt in strainatate si imi expira permisul auto ,nu stiu daca pot sa-l schimb aici si ce acte imi trebuie.:( as dori un raspuns cat mai repede va multumesc







Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:32, 25 Noiembrie 2012
puteti merge la consulat si veti fi indrumat corespunzator.
trebuie sa aveti in vedere si faptul ca de la 19.01.2013 este nevoie obligatoriu si de fisa medicala pentru reinoirea permisului.
Art. 44. -

(1) Eliberarea unui nou permis de conducere se efectuează, în condiţiile legii, în baza următoarelor documente:

a) fişa deţinătorului permisului de conducere;

b) originalul şi copia actului de identitate;

c) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere şi a taxei de eliberare a acestui document;

d) permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită, în original, dacă acesta există;

e) fişa medicală tip din care să rezulte că este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, dacă solicitarea preschimbării s-a făcut după expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere.

(2) Pe lângă documentele prevăzute la alin. (1) solicitantul trebuie să prezinte, în cazul schimbării numelui, documentul care atestă acest lucru, în original şi copie.

(3) În situaţia cetăţenilor români care au domiciliul în România şi se află temporar în străinătate, eliberarea unui nou permis de conducere se poate face prin intermediul altei persoane, pe bază de procură specială, autentificată de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale României ori, dacă a fost dată în faţa autorităţilor străine, să îndeplinească condiţiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila "conform Convenţiei cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare". Mandatarul va prezenta documentele prevăzute la alin. (1), în următoarele condiţii:

a) fişa deţinătorului permisului de conducere trebuie să fie semnată de titularul permisului de conducere în faţa unui funcţionar diplomatic;

b) actul care atestă starea de sănătate, precum şi două fotografii de dată recentă ale titularului, din care una aplicată pe procura specială eliberată mandatarului, iar a doua pe fişa deţinătorului permisului de conducere, trebuie să fie vizate de misiunea diplomatică;

c) declaraţia pe proprie răspundere a titularului, dată în faţa funcţionarului diplomatic, din care să rezulte că nu mai deţine un alt permis de conducere naţional cu excepţia celui depus pentru preschimbare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire permis in strainatate mafteimh mafteimh ma numesc maftei mihai,in momentul de fata sunt in italia,lucrez aici de aproape 2 ani,cu contract de munca,am rezidenta aici ,adica acea carte de identitate ... (vezi toată discuția)
Schimbarea permisului auto azzurro12 azzurro12 Buna ziua, as vrea sa stiu daca o alta persoana imi poate schimba permisul auto inainte ca acesta sa expire si cum trebuie procedat. Va multumesc (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere miichelle31 miichelle31 Am permisul de conducere expirat si locuiesc pe teritoriul Greciei, m-am informat pe internet si am aflat ca se poate face imputernicire legala unei persoane ... (vezi toată discuția)