Pot sa vand copilului major casa pe care am dobandit-o in timpul casatoriei prin cumparare de la un unchi, daca desi am divortat nu am facut inca partaj? Ma gandesc ca si in caz de partaj daca am cumparat bunul din banii mei ar trebui sa mi se cuvina mie.
Va multumesc aniticipat pentru ajutor!
Daca in contractul de vanzare cumparare nu s face precizarea ca este bunul dvs propriu si Sotul nu este declarant in act. Si dvs sunteti trecut casatorit cu....este bun comun, caz in care puteti sa transmiteti copilului doar cota ideala de 1/2 ramanand copilul in indiviziune cu fostul sot al dvs, daca este singurul copil faceti I donatie ca este scutita de impozit.
In contractul de vanzare cumparare sunt trecut doar eu la cumparator, iar banii i-am dat tot eu. Ce credeti ca ar trebui sa fac ca sa-i transmit bunul copilului, pentru ca mi-e imposibil momentan sa fac partaj?
Pana nu lamuriti situatia juridica a apartamentului nu puteti sa transmiteti...aveti cadastru si intabulare?! Cum sunteti trecut la CF ?!
Se prezuma ca bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt bunuri comune....daca nu scie cum v am spus mai sus in contract si Sotul declarant....inseamna ca este bun comun la care poate avea pretentii si celalalt sot dvs demonstrand in cadrul procesului de partaj proveninenta banilor si cota de contributie la achizitionarea lui.
Evident ca partajul il puteti face sipe cale amabila la notar...