avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa transmit copilului o casa cumparata in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa transmit copilului o casa cumparata in timpul casatoriei de mine personal, daca dupa divort nu am facut partaj

Pot sa vand copilului major casa pe care am dobandit-o in timpul casatoriei prin cumparare de la un unchi, daca desi am divortat nu am facut inca partaj? Ma gandesc ca si in caz de partaj daca am cumparat bunul din banii mei ar trebui sa mi se cuvina mie.
Va multumesc aniticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:18, 25 Noiembrie 2012
numai dupa partaj puteti vinde casa. acum, pentru a putea vinde, va trebuie si consimtamantul celuilalt sot.
Daca in contractul de vanzare cumparare nu s face precizarea ca este bunul dvs propriu si Sotul nu este declarant in act. Si dvs sunteti trecut casatorit cu....este bun comun, caz in care puteti sa transmiteti copilului doar cota ideala de 1/2 ramanand copilul in indiviziune cu fostul sot al dvs, daca este singurul copil faceti I donatie ca este scutita de impozit.
In contractul de vanzare cumparare sunt trecut doar eu la cumparator, iar banii i-am dat tot eu. Ce credeti ca ar trebui sa fac ca sa-i transmit bunul copilului, pentru ca mi-e imposibil momentan sa fac partaj?
Pana nu lamuriti situatia juridica a apartamentului nu puteti sa transmiteti...aveti cadastru si intabulare?! Cum sunteti trecut la CF ?!
Se prezuma ca bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt bunuri comune....daca nu scie cum v am spus mai sus in contract si Sotul declarant....inseamna ca este bun comun la care poate avea pretentii si celalalt sot dvs demonstrand in cadrul procesului de partaj proveninenta banilor si cota de contributie la achizitionarea lui.
Evident ca partajul il puteti face sipe cale amabila la notar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde un teren, eu fiind proprietarul, atat timp cat sotul(de care urmeaza sa divortez) nu este in tara? kodyxgen kodyxgen Buna ziua! Am cumparat un teren imediat dupa casatorie, inca nu aveam buletinul schimbat, deci pe contractul de vanzare-cumparare apare numele meu de inainte ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta sotie AdrianaH25 AdrianaH25 In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune fara contributie la achizitionare ana500 ana500 Buna ziua. Ma puteti lamuri daca .... in situatia achizitionarii unui bun imobil (costul casei fiind achitat integral de sot) este obligatoriu sa ma ... (vezi toată discuția)