avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

Buna,din nefericire acum o sapt si ceva am fost implicat intr-un accident,vina nu a fost a mea.Vinovatul a avut asigurare facuta in Germania,si mi s-a spus ca trebuie sa astept maxim 15 zile sa primesc ceva raspuns(nu stiu despre ce ii vorba) de la ei si pe urma sa merg la ASTRA asigurari sa vina un constatator sa evalueze paguba.Am multe inntrebari in legatura cu situatia aceasta.

Daca nu primesc acel rapuns in 15 zile ce trebuie sa fac?(15 zile o sa fie in data de 28 .11.2012)

Un pret aproximativ la cat o sa fie evaluata masina mea(audi a4,an 1995,motor 1.800/125cp ,km 230.000. Tin sa mentionez ca masina am cumparato acum 5 luni cu 2.200euro

Cat dureaza pana o sa primesc despagubirea in cel mai rau caz?

Daca despagubirea o sa fie mult sub pretul real al masinii exista posibilitatea de a face ceva pt a primi si diferenta aceea de bani?

Va rog sa ma ajutati cu orice fel dee sfat care ma poate ajuta.MULTUMESC!

Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 09:06, 26 Noiembrie 2012
In cazul descris de dumneavoastra, dosarul de dauna trebuie deschis si gestionat de reprezentantul de despagubire al asiguratorului din Germania. Lisata cu eprezentantii de despagubire o gasiti pe site-ul Fondului de Garantare a Victimelor Strazii. Mergeti la acest reprezentant unde se va face o constatare, se va calcula valoarea maxima conform Ordinului CSA valabil acum, urmata apoi de o oferta concreta de despagubire.
O estimare a valorii maxime de despagubire este geu de facut, dar valoarea nu va fi deloc mare. Se pleaca de la pretul de nou, se scade uzura conform unui tabel, iar la final se scade valoarea epavei (pe care o puteti vinde).
Nu pot sa va spun cat poate dura in cel mai rau caz, dar in cel mai bun caz, 10 zile de la completarea cererii de despagubire.
Daca despagubirea e calculata gresit, atunci aveti posibilitatea sa sesizati Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si sa convocati la conciliere asiguratorul prin reprezentantul de despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare casco Alinuta81 Alinuta81 Buna ziua. Anul trecut, pe 23.05.2011 mai precis, tatal meu a suferit o ruptura de miocard in timp ce conducea masina proprietate personala si asigurata Casco ... (vezi toată discuția)
Dauna totala dandecu23 dandecu23 Buna ziua, Am un Vw Bora din 2005 care este asigurat CASCO la [EDITAT]. Am lovit masina si a rezultat o dauna care a fost estimata de reprezentanta VW la ... (vezi toată discuția)