avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua si bun gasit - indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua si bun gasit - indemnizatie de somaj

Am o intrebare urgenta:daca sotul meu nu a lucrat timp de 2 ani si in acest timp a facut un infarct poate beneficia de indemnizatie de somaj
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:08, 25 Noiembrie 2012
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de somaj

Poate beneficia de ajutor de somaj persoana care

- are un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;

- nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinţa, în vigoare, respectiv 500 ron;

- nu indeplineste conditiile de pensionare, conform legii;

- este inregistrata la agenţia pentru ocuparea fortei de muncă in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, rsedinta, daca a avut ultimul loc de munca ori a realizat venituri in acea localitate.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj si alte venituri? Neea_86 Neea_86 La firma unde lucrez eu se fac restructurari si de pe 1 septembrie probabil ca voi intra in somaj. Pe langa serviciul acesta eu am un contract de agent cu la ... (vezi toată discuția)
disponibilizari,somaj,disponibilizatul este si pfa Petru Andrusca Petru Andrusca 1-Persoana ce urmeaza a fi disponibilizata, indeplineste conditii de pensionare (varsta si stagiul de cotizare), dar are si un PFA ce aduce un venit impozabil ... (vezi toată discuția)
Trecerea in somaj a unui angajat cristi s. cristi s. in perioada oct.2010-oct.2011 (1 an) am beneficiat de somaj conform legii. Dupa aceasta perioada, m-am angajat la o firma privata pe pozitia de director ... (vezi toată discuția)