avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domicililu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domicililu

buna seara!ma scuzati,v-as ruga sa-mi spuneti daca intr-un dosar penal de violare de domiciliu si lovire ,martorii nu sunt obligati sa depuna marturie daca nu vor?au fost prezenti la cele intamplate iar unul dintre ei este fratele victimei si nu vrea sa depuna marturie ca nu este(sunt)obligat(i)
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:44, 27 Noiembrie 2012
Fratele victimei are dreptul de a nu da declaratia.
Asa e legea, ii confera acest drept.
Art. 80 Cod procedură penală:- Ascultarea sotului si a rudelor apropiate
(1) Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.
(2) Organele judiciare vor aduce aceasta la cunostinta persoanelor aratate in alineatul precedent, de indata ce au fost indeplinite dispozitiile alin. 3 din art. 84.
Sotul si rudele apropiate nu sunt obligate sa depuna marturie, dar daca accepta depunerea ei si nu spun tot ce stiu despre cauza ori nu spun adevarul vor putea raspunde pt savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa. Ceilalti martori care nu se incadreaza aici sunt obligati sa dea declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii in proces penal? Elflorin Elflorin Intr-un proces penal pot da declaratii rudele reclamantului ????? (vezi toată discuția)
Cum dovedesc lovirea fara martori ? eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat. Am obtinut un certificat medico-legal. Singura persoana care a vazut starea in care eram, a fost cel care ... (vezi toată discuția)
Martori cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi spuneti si mie cine nu poate depune marturie intr-o actiune penala sau civila si care e art. de lege . va multumesc (vezi toată discuția)