avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La reluarea judecatii dupa suspendare trebuie platita ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

La reluarea judecatii dupa suspendare trebuie platita din nou taxa de timbru ?

Buna seara, as avea o intrebare, daca poate cineva sa ma lamureasca: Unei cunostinte de-ale mele i-a suspendat procesul conform art. 155 indice 1 din Codul de procedura civila, pe motiv ca nu a prezentat ceva inscrisuri indicate de instanta. Acum ca omul si-a procurat actele respective, dupa cum am vazut la alin. 2 al aceluiasi articol, trebuie facuta doar o simpla cerere pentru reluarea judecatii, bine zic ?, aceasta ar fi o intrebare, iar intrebarea a 2-a: trebuie platita din nou taxa de timbru ?, eu asa inteleg ca da, dar ca sa nu gresesc, va intreb si pe dv. Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva, toate cele bune :D
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 22:29, 25 Noiembrie 2012
Buna seara @Pilu,

Cine a cerut suspendarea cauzei?

Edit later:

Conform Legii 146/1997, actualizata 2011, privind taxele judiciare de timbru, art. 3:

s) cereri pentru repunerea pe rol, cand suspendarea judecarii se datoreaza partilor - 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea a carei judecare a fost suspendata;

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Instanta a suspendat, din oficiu, conf. art. 155 indice 1 din C.p.c.: "ART. 155^1
Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina părţii reclamante, prin neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege ori stabilite în cursul judecăţii, instanţa poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate. Dispoziţiile art. 108^3 sunt aplicabile". Si alin. 2 al aceluias articol (155 indice 1) prevede: "La cererea părţii, judecata va fi reluată dacă obligaţiile la care se referă alin. 1 au fost îndeplinite şi, potrivit legii, aceasta poate continua. Dispoziţiile art. 155 alin. 2 se aplică în mod corespunzător". Multumesc.
Imi cer scuze, mi s-a blocat pagina formului si nu am vazut postarea Dvs. De aceea am editat raspunsul.
Multumesc frumos Gabriela, iti doresc o saptamana linistita :kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare judecata ContSters134265 ContSters134265 Impotriva hotararii comisiei judetene de fond funciar am depus plangere la judecatorie. La primul termen procesul a fost amanat, deoarece comisia judeteana nu ... (vezi toată discuția)
Proces taxa auto Andreea_Prescovita Andreea_Prescovita Am intentat un proces pentru a recupera contravaloarea taxei auto platite in anul 2008 si la cel de-al treilea termen s-a suspendat cauza in baza art.155/1 Cod ... (vezi toată discuția)
Vcpc. instanta a suspendat cauza motivand ca n-am indeplinit dispozitiile instantei dintr-o incheiere necomunicata eusaisapte eusaisapte instanta a suspendat cauza motivand ca n-am indeplinit dispozitiile instantei dintr-o incheiere necomunicata, citez: \"In temeiul dispozitiilor art. 242 ... (vezi toată discuția)