avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... VCPC. instanta a suspendat cauza motivand ca n-am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

VCPC. instanta a suspendat cauza motivand ca n-am indeplinit dispozitiile instantei dintr-o incheiere necomunicata

instanta a suspendat cauza motivand ca n-am indeplinit dispozitiile instantei dintr-o incheiere necomunicata, citez:

"In temeiul dispozitiilor art. 242 N.C.Pr.Civila suspenda judecata cauzei fata de neindeplinirea patiala de catre reclamant a dispozitiilor instantei stabilite in sarcina sa prin incheierea din data de 22.09.2016. Cu recurs pe durata suspendarii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 03.11.2016. "

Mentionez ca procesul a inceput in 2011 deci se judeca sub vechiul Cod de procedura civila

Ce solutii am va rog?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 04:44, 14 Noiembrie 2016
Aveți două variante :
1. Să formulați recurs la suspendare (ATENȚIE ! motivarea instanței este corectă, deoarece încheierea nu se comunică, Dvs. având cunoștință de termen).
2. Să repuneți cauza pe pol, plătind 50% din taxa de timbru inițială. (CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE)
1. N-am avut nici cunostinta de termen fiindca n-am fost citat :)
2. Am un avocat din oficiu cred care nu mi-a comunicat nimic deci tot culpa mea este? :)
3. Termenul si comunicarea incheierii sunt doua lucruri diferite. Ca am cunostinta de termen nu inseamna ca am cunostinta de acea incheiere (oricum "judecatorilor" nu le pasa de logica juridica sau realitatea dosarului sau ca se incrimineaza pentru falsurile in inscrisuri deci asta nu conteaza fiindca "solutia" si ea va fi falsificata - ma intereseaza doar obiectiv ce cai de atac am ca sa obtin "solutiile" si prin urmare dovada de rea-credinta continuata)
4. art. 242 din VCPC n-are nici o legatura cu "neindeplinirea partiala a incheierii". Art. 242 din NCPC nici atat deci "solutia" e neintemeiata in drept si prin urmare nula. Judecatorul a vrut sa declare "Art. 155^1
Cand constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina partii reclamante, prin neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite in cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata, aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate. Dispozitiile art.108^3 sunt aplicabile.
La cererea partii, judecata va fi reluata daca obligatiile la care se refera alin.1 au fost indeplinite si, potrivit legii, aceasta poate continua. Dispozitiile art.155 alin.2 se aplica in mod corespunzator"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Recurs conform art. 244 ind. 1 cod procedurã civilã Andreea_Prescovita Andreea_Prescovita In cazul unui proces ce are ca obiect recuperarea taxei auto la al treilea termen s-a dat solutia urmatoare: In baza art.155/1 Cod pr.civ. dispune suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare-perimare proces comercial Clara8 Clara8 Buna ziua, este vorba despre a actiune aflata pe rol la Tribunalul Bucuresti. Am facut o cerere bazata pe imbogatirea fara just temei. Cererea a fost respinsa ... (vezi toată discuția)