avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu EXECUTORIU DITL+ Somatie
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu EXECUTORIU DITL+ Somatie

Cod de identificare fiscala,Numar dosar,Rol,debitor.

Buna seara,
Astazi,Duminica data 25.11.2012 am primit la cutia postala un plic de la Directia Impozite si Taxe Locale sector 3.
In plic avem:O pagina cu informatii cum ca figurez in evidentele fiscale cu obligati de plata catre bugetul local sectorul Legea /.pentru demararea Executarii Silite.
In acealsi plic gasesc Somatia: somatia datata.In somatie imi spune clar ca daca in termen de 15 zile nu voi ach/ita sumele mentionate pentru care termenul legal de plata a expirat sau nu fac dovada stingerii acestora,in baza prevederilor145alin 1. din OG privind Codul de Procedura fiscala republicata in 2007 cu modificarile si completarile ulterioare se va proceda la continuarea masurilor de executare silita.
In potriva prezenturluiinscris se poate face contestatiela instanta judecatoreasca in termen de 15 zile.
In acelasi plic gasesc cu uimire: Titlu Executoriu.
Concluzia si durerea este urmatoarea: Cum este posibil ca intr-un singur plic sa primesti ,informare de plata,somatie si titlu executoriu.
Mentionez ca este vorba de suma de 100 rom si vinde de la o amenda pe transportul in comun .
Intrebarile mele sunt: Pot si merita sa contest ?
Este normal sa primesti toate acele 3 intr-unsingur plic?
Ma intreb daca sunt 3 "acte",aceste acte nu trebuiau sa ajunga la mine Separat pe date diferite?
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:23, 25 Noiembrie 2012
Normal ar fi trebuit sa fie trimise separat dar asta este... parerea mea este ca nu merita sa contestati, pt ca trebuie sa timbrati la valoare. Va complicati prea mult pentru o suma de bani prea mica totusi... Repet asta este parerea mea..
Va numarati printre norocosii, deoarece pa langa instiintare(informare de plata) ati primit Somatia care intotdeauna este insotita de Titlul executoriu. In general se trimite decat Somatia si Tiltlu, care de obicei nu ajunge, fie din lipsa de fonduri pt expediere, fie din lipsa de interes al functionarului. De obicei contribuabilul face scandal, cum de trimit astia 3 acte in 3 plicuri diferite, cand puteau decat unul comun, deci.....omul, daca este nemultumit, fie si vinovat, el comenteaza.

De ce v-am spus ca sunteti norocoasa, pt ca cei mai multi pt debite neachitate se "trezesc"cu poprire direct pe salariu, fara nici o instiintare. Sa contestati ce? :O Amenda nu va apartine? Ati achitat-o in alta parte, faceti dovada, aceasta va fi scazuta dupa rol.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptiile aadrian74 aadrian74 Bună,îmi poate spune cineva care sunt situaţiile in care impozitul pe venituri din activ comerciale se prescrie...sau poate e mai simplu prez situaţiei in ... (vezi toată discuția)
Contestatie executor judecatoresc ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Vineri am primit pe e-mail si pe SMS , din partea bancii unde am cont , fata de faptul ca mi s-a pus poprire pe conturi din partea unui executor ... (vezi toată discuția)
Taxe locale D_S D_S Am o locuinta de domiciliu in copropretate 50% cu sotia Sotia are o alta locuinta de domiciliu in coproprietate 50% cu mine Eu mai am si o alta locuinta care ... (vezi toată discuția)