ralucapopescu a scris:
Buna ziua ,
Vineri am primit pe e-mail si pe SMS , din partea bancii unde am cont , fata de faptul ca mi s-a pus poprire pe conturi din partea unui executor judecatoresc , dandu-mi-se 2 sume separate de platit si un numar de dosar din 2014;
astazi (luni) am fost la executorul judecatoresc in cauza sa aflu despre ce este vorba , la care acesta mi-a dat un singur document , un proces verbal de contraventie pt neplata rovignetei din anul 2011;
eu am cautat in actele mele de la administratia fiscala si am gasit toate chitantele cu care am platit acea amenda la CANDR (prin administratia fiscala , care nu mi-a mentionat expres ca am de plata si cei 28euro separat catre CANDR -nu prin fisc- astfel ca aceasta suma a ramas neachitata;
acum judecatorul executoresc imi da prin intermediul bancii un numar de dosar din 2014 , prin care se cere poprire separata pe cei 28E o data si inca in jur de 300 lei -care nu se specifica nicaieri este onorariul sau de executor judecatoresc;
mentionez ca nu am primit in acest an nici o instiintare de executare silita ,premergatoare actului propriu-zis de executare silita -respectiv poprirea pe conturi;
ca sa recapitulez , sunt de acord sa platesc cei 28E din anul 2011 pe care nu i-am achitat catre CNADR dar nu si onorariul executorului deoarece nu am fost instiintat ca acest dosar este pe rol (executorul mi-a spus astazi ca ei m-au instiintat in luna august a acestui an , dar eu nu am primit nimic);
ce ma sfatuiti sa fac in aceasta chestiune(recuperare onorariu judecatoresc?)
va multumesc
contestati executare pe motivul netrasmiterii somatie de executare
executorul poate sa puna poprire pe conturi fara sa te anunte
dar e obligat de lege sa transmita somatie de plata in din dosarul de executare silita
art. 387 din noul cod de procedura civila spune
- In afara de cazurile in care legea prevede altfel, executarea poate incepe numai dupa ce se va comunica debitorului o somatie care va cuprinde urmatoarele:
1. denumirea si sediul organului de executare;
2. data emiterii somatiei si numarul dosarului de executare;
3. numele si domiciliul sau, dupa caz, denumirea si sediul debitorului;
4. aratarea titlului executoriu anexat in baza caruia urmeaza sa se faca executarea silita;
5. termenul in care cel somat urmeaza sa-si execute de bunavoie obligatia prevazuta in titlul executoriu si aratarea consecintelor nerespectarii acesteia;
6. semnatura si stampila organului de executare.
Daca in termenul aratat in somatie debitorul nu-si executa de bunavoie obligatia, executorul judecatoresc va proceda de indata la executarea silita.