avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Injurii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Injurii

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot ataca pe cai legale o persoana care aduce jigniri la adresa mea atat personal cat si catre terte persoane aducand prejudicii imaginii mele, chiar daca nu sunt o persoana publica, pt ca sunt doar jigniri bazate pe minciuni. Se poate sa o dau in judecata pt calomnie? Vreau sa inceteze si cu vorba buna vad ca nu intelege. As vrea macar sa primeasca un act ceva poate asa va inceta.
Desigur, puteti actiona in judecata respectiva persoana pe raspunderea civila delictuala. Trebuie sa dovediti fapta, prejudiciul, legatura de cauzalitate dintre fapta si prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie julia_chi julia_chi Oameni buni,inteleg din mai multe postari pe acest forum ca nu mai exista acuzatia de calomnie. Sa inteleg sa oricine poate striga in public neadevaruri ... (vezi toată discuția)
Calomnia ale_blonda89 ale_blonda89 buna. as putea da in judecata pt calomnie o persoana care spune k a intretinut relatii sexuale cu mine si eu nici macar nu o cunosc??? bineinteles avand ... (vezi toată discuția)
Calomnie? cristicarnisca cristicarnisca Buna ziua As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)