avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Infiintare firma SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Infiintare firma SSM

Buna ziua,

In cazul in care urmez un curs ptr inspector protectia muncii, dupa finalizarea acetuia pot infiinta o sc. comerciala cu domeniul de activitate protectia muncii.

Va rog si niste sfaturi.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 12:42, 26 Noiembrie 2012
Serviciile Externe de SSM pot să îşi desfăşoare activitatea numai dacă sunt în posesia unui certificat de abilitare, emis de comisia de abilitare si avizare din cadrul ITM competent teritorial.
DOSARUL DE ABILITARE

În vederea abilitării solicitanţii transmit un dosar care va cuprinde următoarele documente:

cerere de abilitare pentru servicii externe de prevenire şi protecţie, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 8 din NLssm;
opisul documentelor din dosar;
copie de pe certificatul de înregistrare la registrul comerţului, care să conţină codul CAEN corespunzător activităţii pentru care se abilitează, şi, după caz, copie de pe actul constitutiv;
lista cu personalul care va desfăşura activităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
copii ale documentelor care atestă pregătirea profesională şi nivelul de pregătire, potrivit prevederilor legale, a personalului care va desfăşura activităţi în domeniul SSM;
CV pentru personalul care va desfăşura activităţile de prevenire şi protecţie;
copii ale documentelor care atestă vechimea de cel puţin 5 ani în domeniul SSM, pentru conducătorul SE;
memoriu de prezentare, din care să rezulte mijloacele materiale şi resursele umane de care dispun si care sa contina cel putin info: sediu social; baza tehnico-materială; activităţile de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15 din NL ssm pe care intenţionează să le desfăşoare
copii ale deciziei de numire şi CIM, pe perioadă nedeterminată, pentru conducătorul SE;
copii ale CIM ale personalului de execuţie (lucratori ai SE) din SE;
declaraţii ale personalului SE privind păstrarea confidenţialităţii, în timpul şi după încetarea desfăşurării activităţilor de prevenire şi protecţie, asupra informaţiilor la care are acces.
[ link extern ] /
Multumesc.
Daca vreti sa va infiintati o societate care sa fie atestata ca serviciu extern de prevenire si protectie tr ca cel putin un lucrator din cadrul serviciului sa detina pe langa vechimea de 5 ani si un nivel de pregatire superior in domeniul SSM. Acest lucrator, dumneavoastra sau un angajat al societatii, fiind seful serviciului extern de prevenire si protectie.

ART. 50
(1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa abilitat in domeniul ssm ankabv ankabv Ma intereseaza daca se poate sa obtin abilitarea in domeniul SSM doar pe baza unei adeverinte sau a fisei postului. Am vechime de 4 ani in domeniul SSM dar pe ... (vezi toată discuția)
Inspector ssm ramonamd ramonamd Buna ziua, As vrea sa stiu daca imi pot infiinta un SRL sau PFA prin care sa pot oferii servicii externe in domeniul SSM daca am un curs de Inspector SSM de ... (vezi toată discuția)
Servicii ssm IMAGINE28 IMAGINE28 Buna seara, Am rugamintea sa-mi spuneti daca pot presta serviciul de sanatate si securitate in munca pentru o companie fiind PFA. Mutumesc. (vezi toată discuția)