avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se executa ambele firme?
Discuție deschisă în Executare silită

Se executa ambele firme?

problema este in felul urmator
am 2 firme...firma X si firma Y....pe firma X am credit la banca....si v-or sa ma execute...mentionez ca pe firma X sant unic actionar si administrator....iar la credit eu si sotia am semnat ca Fidejusori....Intrebare...
se pot atinge de firma Y...o pot executa...avand in vedere ca acolo eu si sotia santem asociati ..50...50...iar eu administrator....mentionez ca ,cu firma Y este infiintata inainte de a lua creditul de pe firma X.....:">:">:">
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
maricel002, utilizator
Cel mai recent răspuns: maricel002 , utilizator 18:06, 26 Noiembrie 2012
Contractele de imprumut bancar sunt titluri executorii prin ele insele conform Art. 120 din Ordonanta de Urgenta nr. 99 din 6 decembrie 2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului (“Contractele de credit, inclusiv contractele de garanţie reală sau personală, încheiate de o instituţie de credit constituie titluri executorii.” )

Pentru punerea lor in executare nu este necesara nici hotararea unei instante, nici investirea cu formula executorie.

Nu poate fi executata cea de-a doua firma decat daca este firma garant, si nu prin simplul fapt ca sunteti actionari la ea.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
banca vrea sa execute firma X....doar firma X are credit cu banca...dar ma gandeam ca fiind actionar la firma Y ma poate gasi ca asociat si administrator si sa nu se lege si de firma ...Y.....multumesc frumos.....m-am linistit.....o seara buna va doresc....toate cele bune....
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
maricel002, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor ina1 ina1 Buna ziua, Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri firma pentru datoriile altei firme Maricel09 Maricel09 am luat un credit in 2008....pe o firma.... X....acum am alta firma....Y....banca vrea sa ma execute silit pe firma care am luat credit...X....adica prima ... (vezi toată discuția)