avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoatere din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoatere din indiviziune

Cat m-ar costa o scoatere din indiviziune a unui teren de 300mp. in cazul in care vecinii nu vor acest lucru si cui sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:48, 26 Noiembrie 2012
Starea de indiviziune este modalitatea patrimoniului care, apartinand in comun mai multor persoane, are ca obiect o universalitate nedivizata de bunuri.
Presupun ca vecinii de care vorbiti sunt ceilalti proprietari coindivizari care vor sa pastreze si in viitor aceasta stare de indivizune. Daca nu va intelegeti in aceasta privinta puteti apela la instanta de judecata.
Daca vecinii de care vorbiti nu sunt si proprietari in indiviziune ai celor 300 mp, nu au nici o legatura cu ceea ce vreti dvs sa faceti.
Costurile sunt in functie de tipul iesirii din indiviziune (instanta: procese, expertize, etc sau notar: intelegere amiabila), de valoarea terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea starii de indiviziune succesorala Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Am citit intr-un articol publicat pe un site de avocatura ca: \"Coindivizarii pot realiza o conventie valabila prin care cad de acord sa ... (vezi toată discuția)
Necesitate indiviziune? strykker strykker Buna ziua .Am si eu o simpla intrebare referitoare la statutul unui teren 800 mp din 1600 mp trecut in proprietatea statului odata cu achizitia dreptului de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii seby seby buna ziua,apelez aici,in speranta ca o sa ma lamuresc.In anul 1972,bunicii mei au cumparat "150 m patrati indiviz,impreuna cu parterul unui imobil',care avea ... (vezi toată discuția)