avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Necesitate indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Necesitate indiviziune?

Buna ziua .Am si eu o simpla intrebare referitoare la statutul unui teren 800 mp din 1600 mp trecut in proprietatea statului odata cu achizitia dreptului de mostenire asupra cotei parte de 50% ulterior primit in proprietate pe baza legii 18/1991 parca mentionez ca s-a primit autorizatie de la primarie in perioada asta de consolidare,extindere si etajare ;ideea care este de fapt recent cladirea si terenul vecin s-a vandut catre alt proprietar si acesta solicita indiviizunea facuta pentru a putea primi autorizatiile de constructie pe terenul cumparat ; terenul initial a fost partajat voluntar la notar dar mai mult o partajare verbala decat una batuta-n cuie ;terenul trecut la stat dar in actele vechi apartinand de mostenirea de 1600 mp are nevoie de o indiviziune facuta ?sau se poate considera ca el trecand in proprietatea statului 800 mp de fapt atunci s-a facut indiviziunea ceilalti 800 mp ramanand la vechiul proprietar mostenitor in acte ;mentionez de altfel ca noul proprietar ameninta cu judecata . Multumesc
Cel mai recent răspuns: strykker , utilizator 10:42, 19 Iunie 2017
Buna ziua,
TREBUIE facuta iesirea din indiviziune fie la notar fie prin instanta.
Contactati un avocat care, dupa ce va studia actele (inclusiv acel partaj voluntar), sa va indrume.
mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune sophie11 sophie11 Buna ziua, in 1990 tatal meu a cumparat impreuna cu fratele sau, in indiviziune, un teren, pe care in anii urmatori au construit o casa duplex cu destinatie ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ? kamir kamir am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de ... (vezi toată discuția)
M-am "pricopsit" cu un proces de granituire din partea unui nou ... strykker strykker M-am \"pricopsit\" cu un proces de granituire din partea unui nou vecin care a achizitionat de curand acest imobil ambele imobile facand parte dintr-un imobil ... (vezi toată discuția)