avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna este luata in calcul la indemnizatia crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna este luata in calcul la indemnizatia crestere copil?

Sunt un caz mai special si inca nu am gasit raspuns la intrebarile mele.Lucrez (am lucrat ,mai bine zis) ca agent de turism ,in cadrul unei firme din tara,dar in ultimii aproape 2ani am fost detasata ,in Spania si am beneficiat pe langa salariul de 1100 lei si de o diurna in euro.Acum 3 luni am dat nastere unei fetite,momentan fiind in concediu medical.Intrebarea mea este,1.daca o sa se i/a in calcul si diurna la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului si 2. poate solicita sotul meu concediu maternal,avand in vedere ca el lucreaza tot in Spania,dar la un angajator de acolo si veniturile lui sunt mult mai mari.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 2 Februarie 2009
Si acea diurna va fi luata in calcul. Vor fi luate in calcul toate veniturile profesioanle realizate care au fost supuse impozitului pe venit.
Sumele primite de angajati pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare a indemnizatiei primite pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit.

Pentru a beneficia de CIC, trebuie sa aveti realizate timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Drepturile prevazute de ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri realizate in timpul concediului de crestere copil alexandra_19 alexandra_19 Buna ziua. Am fost angajata la 2 firme si dupa terminarea concediului de lauzie mi-am suspendat activitatea la ambele firme pentru a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului Nicu23 Nicu23 Buna ziua As dori sa aflu daca este posibil ca prietena mea, fiind cetatean strain(ucraina) sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului...e insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cutepov cutepov Buna ziua...1daca am schimbat locul de munca de doua ori si am avut concediu fara plata o luna de zile mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)