avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare casa catre o alta persoana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare casa catre o alta persoana

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Am 30 de ani si detin un imobil (casa) cu acte de proprietate. Imobilul nu este ipotecat, nu este sub niciun litigiu etc etc. Doresc sa cedez acest imobil unei alte persoane, astfel incat proprietarul casei sa nu mai fiu eu. Care este cea mai simpla metoda prin care se poate face asta ? Se poate face prin vanzare cumparare pe o suma simbolica (1 ron, 1 euro etc) ? De testament sau altceva de genul asta nu se pune discutie. Sau se face doar la notarit schimbul de proprietar (eventual platind doar taxele notariale) ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriana rusateanu , utilizator 17:31, 28 Noiembrie 2012
Buna ziua, am si eu o intrebare: am primit donatie un teren din partea unor persoane care nu au copii (dar probabil au nepoti sau alte rude...). Citind aceste mesaje am aflat ca donatia se poate ataca. Asa este? Nu de alta, dar as vrea sa vand acest teren si nu vreau sa ma trezesc ulterior cu procese sau sa fiu nevoita sa despagubesc pe cineva...
Cine ar putea ataca aceasta donatie, si cu ce temei?
Ce solutie am sa ma pun la adapost? Pot cere persoanelor care au facut donatia sa schimbe actul cu unul de vanzare - cumparare????
Va multumesc frumos!
Donaţie încheiată la un notar. Toate transferurile de proprietate asupra unui imobil sunt supuse verificării notariale conform Noului Cod Civil. Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară înscrie dreptul de proprietate asupra unui imobil doar în baza unui act autentic încheiat la notar ( Donaţie sau Contract de Vânzare-Cumpărare ) sau a unei sentinţe judecătoreşti definitive. Cum nu vă aflaţi în conflict ...! Taxele notariale sunt 0,3 % din valoarea imobilului plus onorariu , taxa de timbru necesară la instanţă în cazul declanşării unei acţiuni în justiţie este de 3% din valoarea imobilului plus cheltuielile de timp şi altele .Puteţi contacta şi un Mediator dacă doriţi rezolvarea situaţiei dvs. în condiţii de confidenţialitate , rapid şi eficace. Succes la maxim !
Pretul trebuie sa fie real.. Nu merge un pret derizoriu. Puteti face o vanzare cumparare, donatie. Puteti sa vindeti la un pret mai mic, dar nu cu mult sub pretul pieteii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Valoarea actelor notariale DianaLL DianaLL Buna ziua ! Aveti idee unde as putea gasi pe net grilele de evaluare a imobilelor? Zilele astea vreau sa fac acte de vanzare-cumparare a casei parintilor ... (vezi toată discuția)