avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu lucreaza - cum se poate asigura la Casa de Sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu lucreaza - cum se poate asigura la Casa de Sanatate

Buna ziua! As vrea sa stiu cum trebuie procedat pentru ca o persoana care nu are venituri sa poata beneficia de asigurarea medicala. Am inteles ca se poate plati contributia la Casa de Asigurari, dar nu stiu cum si daca intr-adevar se poate face acest lucru.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:56, 26 Noiembrie 2012
Buna ziua!

Este necesar sa prezentati o adeverinta de la Directia de Taxe si Impozite (de la domiciliul persoanei in cauza), care sa certifice faptul ca nu realizeaza venituri, iar in baza acesteia se va stabili o cota minima de contributii la Casa de Asigurari.

Succes!
1. - Conform Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate.
- Daca are un contract individual de munca este asigurat prin efectul legii.
- Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (700 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 39 lei pe luna.

2. Va prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate cu actul de identitate si cu adeverinta de la Fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare in sistemul public de sanatate cristina1966 cristina1966 As vrea sa-mi fac o asigurare medicala la CNSAS,pana acum nu avut o asigurare,va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez si cat ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala mihaela david mihaela david cat trebuie sa plateasca la casa de sanatate un tanar care nu are servici si a terminat somajul ? (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca nu sunt asigurata in sistemul public de sanatate? zefir zefir a rog sa mi spunrti, am 20 de ani, nu am serviciu, nu sunt student, mai sunt asigurat medical? nu am somaj, nici ajutor social.Ce ar trebui sa fac daca nu ... (vezi toată discuția)