avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna seara,

Cu ajutorul dvs. as dori sa aflu cateva raspunsuri. Daca sotia mea urmeaza cursurile de master la zi (neintrerupt), fiind in anul 2 de studiu, trebuie sa nasca in luna iunie 2013, va primi indemnizatia de crestere a copilului? si daca in calculul acesteia se iau si eventuale venituri, cum ar fi din contracte civile desfasurate pe una sau doua luni.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:15, 27 Noiembrie 2012
1. Va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. - Se vor lua in calcul si eventualele venituri impozabile pe care le-a avut in cele 12 luni premergatoare nasterii.
- Media acestor venituri se va calcula prin adunarea veniturilor nete obtinute si impartirea la 12.
- Indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Pentru indemnizatia de crestere a copilului se tine cont de faptul ca este studenta, astfel salariul minim pe economie se ia in calcul, acesta fiind de 700 de lei pe luna. Daca in decursul a 2 luni a avut un contract civil de munca cu o suma "x", atunci aceasta se va lua in calcul. Atunci sa inteleg ca o suma totala ar fi 700 lei x 10 luni + "x"lei = "y" lei, care din cate am inteles nu poate sa fie mai mare de 8400lei. Deci in concluzie daca ai venituri realizate mai mari de 700 de lei din contracte civile impozitabile nu s-ar pune la calcul pentru ca depasesti pragul de 8400 lei. Oare ma puneti ajuta sa rezolv ecuatia asta ?
1. - Pe perioada cat este studenta la zi (si nu are venituri) nu se ia in calcul nici o suma de venit (nu stiu cine v-a spus de cei 700 lei sau 8400 lei).
- Perioada cat este studenta la zi este perioada asimilata perioadelor de obtinere de venituri.

2. Daca a obtinut venituri in doua luni de zile din cele 12 luni suma neta a acestor venituri (indiferent de cuantumul lor) se imparte la 12 si daca rezulta o suma mai mare de 600 lei atunci aceasta reprezinta cuantumul indemnizatiei pentru CCC, dar:
- nu mai mult de 3400 lei daca opteaza pentru CCC pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca opteaza pentru CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie ingrijire copil kokoleta88 kokoleta88 Buna seara!as dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia crestere copil,am nascut la sfarsitul lunii august, am lucrat 8 luni si am avut un venit net total de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie cic cristinasova cristinasova Buna ziua! Am o cunostinta cu salar net de 1200 ron marit de 2 luni de la salarul minim net de 724 ron, vrea sa stie cum se calculeaza indemnizatia de 85% ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil gm_12 gm_12 Am o intrebare legata de calcularea indemnizatiei de crestere copil. Daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, 6 luni am fost studenta si nu am ... (vezi toată discuția)