avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Am o intrebare legata de calcularea indemnizatiei de crestere copil.

Daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, 6 luni am fost studenta si nu am inregistrat venituri si doar in celelalte 6 am fost salariata, pentru lunile in care am fost studenta ce venit se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei. Am sunat la Serviciul de Indemnizatii si Alocatii de care apartin si am primit un raspuns greu de crezut, si anume ca media veniturilor realizate nu se mai imparte la 12, in acest caz, ci la 6.

Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 17:44, 19 Noiembrie 2012
Perioada studenției la cursuri de zi se consideră perioada asimilată stagiului de cotizare, deci se are in vedere la stabilirea cuatumului pentru indemnizația pentru creșterea copilului.
Faptul că cele 12 luni anterioare nașterii copilului se compune din 2 situații, veniturile realizate se divid cu 12 pentru a stabili venitul net mediu anual realizat și pentru a stabili cuantumul indemnizatiei, care nu poate fi mai mic de 600 lei și nici mai mare de 3400 lei, dacă optati pentru un concediu de 1 an,iar dacă optați pentru concediu de 2 ani indemnizatia minimă este de 600 lei iar cea maximă este de 1200 lei.
De la data de 01.10.2012 cuantumul ICC este de 85% din media veniturilor nete medii realizate în cele 12 luni anterioare nașterii copilului.
Succes !
Nu ar fi prima data cand functionarii nu cunosc legislatia...Iata ce este prevazut in normele de aplicare dupa modificarea adusa de HG 57
(4) În situatia în care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 1,2 ISR. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de câteva luni în interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate în aceste luni, împartita la 12.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pt cresterea copilului pana la 2 ani - exceptie Diana Nita Diana Nita Buna ziua, Desi este un subiect uzat moral pana la aceasta data, totusi inca nu am putut afla un raspuns corect la nedumerirea mea. Sunt in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Valoare indemnizatie ccc Iulia2345 Iulia2345 Buna ziua, Am nascut de curand(in decembrie 2014) si am inaintat dosarul ptr indemnizatie de crestere copil,jumatate de an am fost studenta si jumatate de ... (vezi toată discuția)