avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea mamelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea mamelor

Sotia a nascut pe 15.07.2008 o fetita!
vrea sa stiu si eu cum se calculeaza 85%din media veniturilor din ultimul an?
Daca are cineva timp sa detalieze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 12 Ianuarie 2009
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul.
Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul.
In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.

Prin urmare, veniturile realizate care se iau in calcul in situatia sotiei dvs sunt cele obtinute in perioada 15.07.2007 - 15.07.2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul indemnizatie crestere copil DOAR_NOI DOAR_NOI As dori va rog raspuns la urmatoarea situatie: - in ultimile 12 luni anterior datei nasterii copilului am realizat urmatoarele venituri : dintr-un C.M. cu ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pentru cresterea copilului. lauradobre lauradobre se ia u in calcul toate veniturile s au doar cel din cartea deunca?sa zic ca am incasari pe firma in ultimele 12 luni de 80000ron,si mai am pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Vio5 Vio5 Daca in perioada anterioara nasterii am functionat pe un post unde am avut indemnizatie de conducere, acest venit se ia in calcul pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)