avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE DIN PARTEA SOCRULUI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE DIN PARTEA SOCRULUI

Buna seara,
Socrul meu detine trei sferturi din apartament, pe care l-a avut impreuna cu sotia lui. Intre timp, sotia lui a decedat, acum trei ani. In urma casatoriei lor nu a rezultat niciun copil. Dar sotia lui a avut, din alta casatorie, patru copii. Dar el nu a trecut niciun copil pe numele lui. Am fost, impreuna cu socrul meu, la notar, facandu-mi un certificat de mostenire pe numele meu, pe cele trei sferturi mostenite de el, dupa moartea soacrei mele.
Dupa moartea socrului meu, acest act mai este valabil? Pot cei 4 copii ai fostei sale sotii, sa darame acest act?
Dintre cei patru copii, unul dintre ei, este si sotul meu, care nu mai locuieste in Romania de 7 ani. Si-a parasit familia si copilul. Am inaintat si cererea de divort pentru sotul meu, urmand ca in luna aprilie, anul 2013, sa se pronunte divortul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 13:24, 4 Decembrie 2012
DIMAGEORGIANA a scris:

Am fost, impreuna cu socrul meu, la notar, facandu-mi un certificat de mostenire pe numele meu, pe cele trei sferturi mostenite de el, dupa moartea soacrei mele.
Dupa moartea socrului meu, acest act mai este valabil? Pot cei 4 copii ai fostei sale sotii, sa darame acest act?

Spuneti concret ce fel de act ati incheiat cu socrul dvs. la biroul notarial, "certificatul de mostenire" se elibereaza doar dupa ce moare cineva, nu se face pe timpul vietii...
Dupa moartea sotiei sale, s-a dezbatut succesiunea? Pentru restul de apartament...
buna seara. dupa moartea sotiei socrului meu nu a facut succesiunea dar mia facut un act la notar care se numeste TESTAMENT in care scrie sa intreaga lui avere mobila si imobila sa imi revina mie dupa moartea lui mentionez ca el nu are copiii legitimi
Trebuie dezbatuta succesiunea si dupa sotia lui. Copiii sotiei sale nu au drept la mostenirea socrului dvs. Testamentul este valabil, la decesul socrului veti dezbate succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Testamentul poate fi atacat? Cotei Cotei Socrul meu a decedat in 2015,acum soacra mea vrea sa ne lase un testament prin care daca dupa moartea ei sa mostenim noi parte .sotul meu mai are patru frati ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)