sunt angajat din 31 12 2009 si pe data de 19 11 2012 a nascut sotia si am vrut sa intru eu in ccc si de la munca mau pus sa fac o cerere de mana ceva legat de art 55 lit b mintinduma ca e pentru dosarul de ccc
te-au pacalit
codul muncii Art. 55. - Contractul individual de munca poate inceta astfel:
b)ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
plateste-ti CASS-ul in continuare, si poti beneficia de concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani
plateste-ti CASS-ul in continuare, si poti beneficia de concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani
Nici CASS-ul si nicio alta contributie nu are treaba cu CIC
Numai realizarea de venituri dau posibilitatea de a beneficia de CIC sau anumite perioade asimilate....
OUG 111 /2010 prevede:
ART. 2 (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului.....
V-au lovit rau de tot....Dar daca faceati o minima cercetare inainte de a semna era altceva... dumneavoastra trebuia sa faceti o cerere prin care solicitati suspendarea contractului de munca....
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (ianuarie - decembrie 2012) ati avut venituri din salarii veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca v-a incetat contractul individual de munca CIM).
2. Trebuie ca pe luna decembrie sa aveti macar o zi lucrata, adica cu salariu.
3. - Daca ati fost pacalit sa semnati incetarea CIM cu acordul partilor puteti sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
- Dar trebuie sa dovediti ca nu ati semnat cererea de buna voie si ca ati fost pacalit.
Prenatal
laura2014
buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc
laurentiuu
La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)