avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am lucrat fara contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am lucrat fara contract de munca

Buna Seara!
Vara aceasta am lucrat la o firma (in prezent nu mai lucrez) si acuma ma aflu intr-o situatie un pic dificila. In sensul in care am acceptat de la inceput sa lucrez fara contract de munca, eu fiind studenta si primind bursa de merit de la facultate (daca as fi avut contract de munca nu as mai fi avut dreptul la bursa de pe semestrul in curs). Din cele trei luni lucrate, am fost platita o luna si jumatate, astfel incat angajatorul (daca pot sa-i spun asa) imi datoreaza o parte de salar de pe luna septembrie si un salar intreg pe octombrie. Acesta refuza sa-mi plateasca pe motiv ca nu are bani.
As dori sa aflu, daca in conditiile date, sunt mijloace legale prin care sa-mi recuperez banii de la el si daca apelez la aceste mijloace legale voi suferi si eu repercusiuni pentru ca am acceptat sa lucrez fara contract de munca.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Noapte buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 27 Noiembrie 2012
Sansele sa mai vedeti vreun ban sunt infime. Iar pentru ca ati acceptat sa lucrati la negru riscati o amenda destul de maricica pentru dvs.
Depuneti o sesizare la ITM in care precizati ca nu vi s-a intocmit contract de munca si angjatorul refuza sa va plateasca perioada lucrata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patron necinstit. dmh dmh daca sunt student la arhitectura si m-am inteles cu un patron (spaniol) sa-i lucrez pentru un salar lunar = x, iar plata sa mi-o faca o data la 2 saptamini, ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului- cum pot sa dau in judecata patronul? victoria0304 victoria0304 Buna ziua, Am o intrebare legata de neplata salariului. Sunt studenta si pe timpul vacantei de vara am decis sa ma angajez. M-am angajat din data de ... (vezi toată discuția)
Probleme intre angajat si angajator...se apeleaza la ajutorul itm? catalynaaa catalynaaa Buna ziua! Problema mea consta in faptul ca angajatorul a refuzat sa imi faca un contract de munca, iar dupa 2 saptamani mi-a spus ca si-a gasit pe altcineva ... (vezi toată discuția)