avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme intre angajat si angajator...se apeleaza la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme intre angajat si angajator...se apeleaza la ajutorul ITM?

Buna ziua!
Problema mea consta in faptul ca angajatorul a refuzat sa imi faca un contract de munca, iar dupa 2 saptamani mi-a spus ca si-a gasit pe altcineva in locul meu.Apoi, a refuzat sa imi plateasca salariul complet argumentand ca el nu ma plateste pentru 3 zile in care eu am fost la facultate(desi in acele 3 zile nu era schimbul meu si eu oricum eram liber in acea perioada).
Intrebarea mea este: in acest caz ar trebui sa merg sa la Inspectoratul Teritorial de Munca sa fac o sesizare ca sa imi recuperez banii? Sau si eu sunt la fel de vinovat precum angajatorul meu fiindca am acceptat sa lucrez fara contract? Sau cui ar trebui sa ma adresez in aceasta problema?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
catalynaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalynaaa , utilizator 14:33, 13 Noiembrie 2011
cred ca nu. angajatorul va fi amendat daca are alti angajati lucrand la negru
catalynaaa a scris:

Buna ziua!
Problema mea consta in faptul ca angajatorul a refuzat sa imi faca un contract de munca, iar dupa 2 saptamani mi-a spus ca si-a gasit pe altcineva in locul meu.Apoi, a refuzat sa imi plateasca salariul complet argumentand ca el nu ma plateste pentru 3 zile in care eu am fost la facultate(desi in acele 3 zile nu era schimbul meu si eu oricum eram liber in acea perioada).
Intrebarea mea este: in acest caz ar trebui sa merg sa la Inspectoratul Teritorial de Munca sa fac o sesizare ca sa imi recuperez banii? Sau si eu sunt la fel de vinovat precum angajatorul meu fiindca am acceptat sa lucrez fara contract? Sau cui ar trebui sa ma adresez in aceasta problema?

1. Codul Muncii prevede sanctiuni atat pentru angajator, cat si penru salariatul care presteaza munca fara incheierea unui contract individual de munca.

2. Depuneti o sesizare la ITM in care mentionati faptul ca ati solicitat angajatorului sa va incheie c.i.m. dar acesta a refuzat, perioada lucrata la acesta si ca nu vi s-a platit banii pentru aceasta perioada...mentionati in sesizare si mijloacele de proba pentru dovedirea existenţei raportului juridic de muncă
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru sor_ile sor_ile Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Dupa cat tim se poate face un contract de munca unei persoane teco27 teco27 Buna seara sper sa ma puteti ajuta intr-o problema .De ceva timp aproximativ 3 saptamani lucrez la o firma mare ( clinica medicala ) din Bucuresti.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Am lucrat fara contract de munca Maycon Maycon Buna Seara! Vara aceasta am lucrat la o firma (in prezent nu mai lucrez) si acuma ma aflu intr-o situatie un pic dificila. In sensul in care am acceptat de la ... (vezi toată discuția)