avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL - cum se aduc la cunostinta?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL - cum se aduc la cunostinta?

De exemplu daca merg intr-o localitate care are o HCL, si anume “oprirea, stationarea si parcarea vehiculelor/autovehiculelordestinate transporturilor de persoane sau de marfa, cu masa totala maxima autorizata de peste 2 tone pe domeniul public sau privat al municipiului, se sanctioneaza cu amenda de la 200-400 lei” sau alta HCL, eu de unde sa o cunosc?
In alte tari, daca exista o HCL, aceasta este scrisa pe indicatoare rutiere la inrarile in localitate, pentru ca unii cetateni din alte localitati nu au de unde sa cunoasca HCL-urile tuturor localitatilor.

Am primit o amenda, cum ca as fi incalcat HCL aratata mai sus, dar eu habar nu aveam ca exista aceasta HCL.

La noi nu ar trebui ca aceste HCL sa fie afisate ca sa le cunosc atunci cand merg in alta localitate?
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
c_mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:30, 27 Noiembrie 2012
Toate HCLM sunt publice pe fiecare site al autoritatii publice locale in parte,site care este accesibil tuturor celor interesati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru oprire autovehicol c_mircea c_mircea Buna ziua, Am gasit o amenda de la Primari Cluj-Napoca pe autovehicul. Scrie asa: oprirea, stationarea si parcarea vehiculelor/autovehiculelor destinate ... (vezi toată discuția)
Politia locala si contraventiile la codul rutier vio.micle vio.micle In baza carei legi Politia locala pot opri in trafic autovehicule si sa aplice amenzi pentru centura si defectiuni la lumini (vezi toată discuția)