Buna ziua,
Sotia mea a nascut in data de 9 noiembrie anul acesta un baietel . A fost internata la una din maternitatile din orasul nostru , impreuna cu baietelul , iar in data de 12 noiembrie , pustiul a fost vaccinat cu " celebrul vaccin BCG " . La 2 saptamani dupa vaccinare , zilele trecute , i-a aparut un dul cu puroi . Am mers la medicul de familie , care ne-a trimis de urgenta la chirurgie infantila , cu diagnosticul " reactie la vaccinul BCG " . Ajunsi acolo , s-a confirmat diagnosticul , si copilul , la doar 2 saptamani , a fost " taiat pe viu " , pentru a i se indeparta dulul . Va dati seama cat de placut a fost pentru un nou nascut , cum a putut sa planga si cum ne-am simtit noi ca parinti . Doctorul de la chirurgie ne-a dat o biopsie pe care sa o ducem la un laborator privat ( pentru ca ei nu au fonduri ) , sa-i facem analiza ( pe bani ) si tratament ( tot pe banii nostri ) . Vreau sa ii actionez in instanta . Ideea sta in felul urmator .... Pe cine sa actionez in instanta ( maternitatea , ministerul sanatatii , etc ) , cum sa procedez ( in ce baza , care cod/lege ) ? Vreau daune de la ei , pentru durerea micutului , ceva simbolic ( un bax de pampers pe luna si o suzeta , timp de 2 ani :D ) .
Astept raspunsuri si va multumesc anticipat !
Buna ziua!
Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce ati trecut, eu cred ca m-as fi comportat ca un taur cu basma rosie pe acolo.....
La partea practica, cel mai logic ar fi sa dati in judecata Ministerul Sanatatii, pt ca vaccinul este achizitionat si distribuit de ei. Pe cei de la spital ii puteti da daca se poate dovedi ca reactiile adverse au aparut ca urmare a faptului ca vaccinul a fost administrat gresit. Avand in vedere amploarea nationala a fenomenului, sunt sanse slabe sa fie vina administrarii, ci mai degraba a formei vaccinului....
Eventual, eu l-as "sugruma" un pic legal pe cel ce a facut barbarismul de operatie.....
Cat despre daune, macar cereti servicii medicale gratuite pana la 18 ani :D ......
Mult succes in lupta!