avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu, cu care sunt în divorț, are program de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu, cu care sunt în divorț, are program de legături personale cu minorul (7 luni) câte o oră în două zile din săptămână. Pot să-mi schimb domiciliul în alt județ în timpul procesului dacă nu i se îngrădește dreptul la vizită?

Buna ziua, sunt in proces de divort fiind separata de sotul meu din luna noiembrie 2018. Sotul a obtinut prin ordonanta presedintiala drept la legaturi personale cu fiul nostru in varsta de 7 luni, in fiecare zi de marti si joi a saptamanii, cate o ora, la domiciliul meu (desi timp de 5 luni nu a fost interesat de minor, nu l-a vizitat). As putea sa-mi schimb domiciliul intr-un alt judet (intr-un imobil proprietate a parintilor mei) in timpul procesului de divort daca nu i se ingradeste dreptul la vizita? Ce demersuri ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 23:45, 18 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mutati si veti adapta de comun acord programul de vizita in raport de noua situatie. Ii notificati mutarea si data incepand cu care schimbati domiciliul minorului si ii indicati si adresa unde veti putea fi gasiti (prin e-mail, sms, whatsapp etc).

Daca nu ajungeti la un acord, va stabili instanta - in cadrul rocedsului de divort - programul de vizitare tinand seama de particularitatile situatiei dvs (distanta, varsta copilului, nevizitarea copilului de catre parinte, dar si faptul ca se va dispune totusi pt o situatie viitoare care va dura pana la majoratul copilului etc).
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Situatia cred ca va fi putin mai complicata. Ordonanta presedintiala a promovat-o cu o luna in urma. De atunci a venit in mod constant, comunicandu-mi cu ironie "ca isi fabrica dovezi ca il intereseaza copilul" pana la procesul pe fond. Ma indoiesc ca voi putea discuta cu el. Care ar putea fi in mod absolut ipotetic programul de relatii personale pe care i l-ar putea stabili instanta pentru un copil atat de mic? In conditiile in care domiciliul meu ar fi la o distanta de aprox. 200 de km de al lui? Ar putea folosi impotriva mea la proces faptul ca mi-am schimbat domiciliul impreuna cu fiul meu? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
moniqk, utilizator
Mutati-va cat mai repede sa profitati de faptul ca la aceasta varsta va primi program doar in prezenta dvs. Daca scopul pentru care vine e ”sa-si fabrice dovezi”, o sa se plictiseasca de 400 km dus-intors si o sa-l si coste, asa ca veti scapa. E o idee foarte buna. Aveti hotarare si pentru pensie?
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
proastasatului, utilizator
Inca nu avem nimic oficial, nici domiciliul fiului meu stabilit prin lege la mine, nici pensia alimentara. În schimb cred ca la sfatul avocatului, cu două săptămâni în urmă a achitat prin mandat postal, pensie alimentară pentru perioada 02-06.2019, la nivelul salariului minim pe economie.
Va fi cu siguranta un program de week-end si in vacanta. Cat de mult il va interesa si respecta se va vedea apoi in timp.

Alte discuții în legătură

Divortata, cu un copil, vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu krisss27 krisss27 sunt divortata de 4 ani, am un copil de 7 ani si vreau sa plec din tara definitiv impreuna cu fiul meu. am custodia copilului dar el are drept de vizita. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare madalinasia madalinasia Am o intrebare legata de dreptul pe care il poate avea tatal de a vedea copilul. Cat de rare se pot stabili aceste vizite avand in vedere ca: - acum copilul ... (vezi toată discuția)
Vrem să divorțăm la notar dar nu ne înțelegem asupra programului copilului (o săptămână la tata, una la mama). cum se poate stabili un program de vizită cu stabilitate pentru copil? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, va rog sa m-a ajutați cu o lămurire la următoarele întrebări. Urmează sa divortez iar decizia comuna este sa facem acest lucru la notar. ... (vezi toată discuția)